Infraestructures i serveis

La rehabilitació de Cal Metge de Cornellà del Terri respectarà l’estructura original i edificarà l’espai exterior

L’equipament tindrà espais de trobada pels veïns, sales de lectura i una sala polivalent

La rehabilitació de l’edifici de Cal Metge de Cornellà del Terri edificarà l’espai exterior de la parcel·la tot respectant l’estructura i morfologia original de l’edifici. D’aquesta manera es recuperaran les voltes ceràmiques, els sostres de fusta i la composició de les obertures tradicionals que donen a la plaça de Maig. La idea és que en el mòdul que es construirà a l’exterior de l’edifici hi hagi un bar, un espai polivalent a dues plantes i unes sales de lectura i de ludoteca al pis superior. A la part posterior hi haurà un espai porxat que s’allargarà tot el carrer i servirà per fer-hi activitats i també serà la terrassa del bar.

Cornellà del Terri ha presentat als veïns el projecte de remodelació de Cal Metge, un equipament que es convertirà en un punt de trobada entre veïns amb la creació d’un bar, una sala polivalent i diverses sales de lectura i ludoteca. El col·lectiu coBrusi ha presentat als veïns el projecte de l’edifici, que parteix de fer-ne una obra realista i que s’integri amb l’arquitectura del nucli antic de Cornellà.

La proposta posa en valor l’edifici de Cal Metge i en recupera les voltes ceràmiques, els sostres de fusta i la composició de les obertures tradicionals. Per contra, el projecte construirà una ampliació de l’edifici a l’exterior de la casa, que es farà amb una estructura de fusta. En aquesta ampliació hi haurà un bar a la planta baixa, una sala polivalent a dues plantes i sales de lectura i de ludoteca a l’últim pis.

La construcció serà amb les emissions mínimes de CO2 i també buscarà que tingui el menor impacte possible d’emissions en la climatització de l’equipament. Per a la construcció es faran servir tècniques i acabats tradicionals per a l’estructura antiga de Cal Metge. Per l’ampliació s’ha escollit la fusta ja que el material és natural, s’integra bé amb l’edifici i envelleix molt bé. El disseny de l’edifici ha anat a càrrec dels arquitectes Robert Bagó i Ramiro Chiriotti.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Teisa posarà en servei quatre autocars elèctrics a Girona ciutat

La Vall d’en Bas

Un 10% dels alumnes viuen violència masclista a casa

BARCELONA

La mobilització pels serveis públics no baixa d’intensitat

barcelona

Les multes contra els patinets al transport s’activaran dimecres

barcelona

Macrobatuda policial a la sala Waka del Vallès

sabadell

Falta de medicines a la UE

Brussel·les

Santa Cristina mira al riu

santa cristina d’aro

Declaren la barraca gran de la platja de Portbou bé cultural d’interès local

FIGUERES

Donen a Tossa obres de Benet, Kars i Grau Sala

tossa de mar