Infraestructures i serveis

El Port de Barcelona inverteix 600.000 euros en mitjans per als Bombers

Un dels equips és un vehicle equipat amb una grua portacontenidors i un cabrestant amb elements mecànics per al moviment de càrregues

El Port de Barcelona ha adquirit per 600.000 euros un vehicle i mitjans tècnics per a Bombers de Barcelona en el marc del conveni amb el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Barcelona.

Segons ha informat el Port en un comunicat, ambdues institucions vetllen des del 1995 per la seguretat de treballadors i visitants en cas d’accident a la zona portuària, així com en les activitats de manipulació de mercaderies perilloses i en la prevenció i extinció d’incendis.

El tinent de l’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, i el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, han presentat aquest matí el vehicle i els mitjans tècnics nous que el Port cedeix als Bombers.

El vehicle està equipat amb una grua multilift portacontenidors i cabrestant que disposa de tres elements mecànics per al moviment de càrregues: una grua amb capacitat de càrrega per elevar 1.000 kg a 20 metres de distància, un sistema multielevador de caixes i contenidors dissenyat per carregar i descarregar contenidors de fins a 8.500 quilograms i un cabrestant de fins a 20 tones.

El Port també ha adquirit un contenidor portamànegues amb màquina de recollida automàtica i 40 trams de 50 metres de mànega de 6 polzades.

Entre els últims vehicles comprats, hi ha una embarcació marítima amb el casc d’alumini, 7,74 metres d’eslora i 2,8 de mànega que disposa de dos motors, una potència de 200 cavalls i un dipòsit de 250 litres, per import de 250.000 euros.

Aquesta embarcació té capacitat per a sis tripulants i passatge i una electrònica d’última generació; pot remolcar lliteres de salvament i disposa d’ampolles d’oxigen.

El 2017, el Port es va fer amb “l’autoescala amb més longitud de Catalunya”, que pot donar servei tant al recinte portuari com al conjunt de la ciutat i que va tenir un cost de més de 800.000 euros.

El Port afirma que l’estreta col·laboració entre ambdues institucions ha servit “perquè els comandaments i efectius de Bombers de Barcelona tinguin un grau molt alt i actualitzat de coneixement de les estructures portuàries i de les persones que les dirigeixen, la qual cosa permet actuacions ràpides i efectives”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp