Infraestructures i serveis

Infraestructures

Nou pas perquè Barcelona-Sants s’ampliï

Adif anuncia l’adjudicació de 26,8 milions més en obres prèvies al projecte d’ampliació de l’estació ferroviària barcelonina, centrats a millorar-ne la impermeabilització

Prepara el terreny de la resta d’obres previstes per d’aquí al 2030

L’Administrador estatal d’Infraestructures Ferroviàries, Adif, ha fet saber el concurs per adjudicar obres prèvies a l’anunciada ampliació de l’estació barcelonina de Sants. Serà un primer gran contracte amb un pressupost de 26,8 milions d’euros, per consolidar l’estanquitat de la zona de vies i andanes subterrànies i preparar el terreny perquè l’edifici en superfície creixi i es reconfiguri la urbanització exterior.

Des d’Adif avancen que el paquet d’obres preveu tasques diverses, però de pes estructural. Substituiran, per exemple, elements d’una part exterior de la coberta de l’edifici de viatgers actual, que data dels anys 70 del segle passat, però també diverses accions de reforç de la impermeabilització de la llosa de formigó que cobreix els túnels, i els paviments. De manera paral·lela, també implementaran nous sistemes per a la recollida d’aigües pluvials i canalització cap a una nova xarxa de col·lectors separats no prevista quan es va dissenyar la infraestructura. Previndran inundacions en casos de pluges torrencials i donaran l’opció de reutilitzar l’aigua.

Sense afectacions de servei

Com ja està passant amb altres obres en curs al voltant de l’estació, com ara les de construcció de set noves sortides d’emergència als entorns de la plaça Països Catalans, aquests treballs, segons Adif, no implicaran afectacions en els diversos serveis ferroviaris de rodalies i alta velocitat, i se sumen a altres tasques de renovació i millora a les andanes i les zones d’espera de passatgers.

Amb els Next Generation

El govern estatal ha accelerat el projecte d’ampliació de Sants amb el recurs addicional dels fons europeus Next Generation, un gran projecte de 410 milions que s’abordarà per etapes fins al 2030, alhora que s’ha refet el calendari per acabar de construir i posar en marxa l’estació pendent de la Sagrera. L’operació Sants, però, també inclou una notable inversió de l’Ajuntament de Barcelona, que aquest any començarà a treballar en la reordenació d’espais exteriors de les places Països Catalans i Joan Peiró, la supressió de la terminal de bus i la concentració del trànsit pel lateral de mar, amb més espai de vianants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona