Infraestructures i serveis

Inversió de 86 milions per transformar el Port Vell abans de la Copa Amèrica

El Port Vell preveu enllestir la primera fase de la seva “transformació” abans de la Copa Amèrica de Vela, l’agost del 2024. Així ho han assegurat el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, i el director de Port Vell, David Pino, en la presentació de les 17 iniciatives que es completaran durant aquesta primera etapa i que suposen una inversió de 86,1 milions, amb uns 46 milions d’inversió pública i 35 milions de fons privats, segons recull ACN. “Esperem que totes les actuacions estiguin finalitzades en un temps rècord de 15 mesos i arribem a una Copa Amèrica amb el Port Vell més endreçat i actualitzat”, ha explicat Salvadó.

Entre les iniciatives que plantegen hi ha la construcció de la rambla Nova Bocana i la urbanització de la zona, el nou edifici Mirador, la ubicació de nous espais per a l’Institut de Nàutica i la remodelació del Maremàgnum i del World Trade Center, entre altres.

Salvadó ha explicat que l’objectiu és que el 2030 acabi la “transformació” total del Port Vell perquè sigui un port “de futur”, i que està plantejada en dues fases. La primera, amb 17 actuacions, s’ha accelerat per tal que estigui enllestida abans de l’agost del 2024, quan comença la Copa Amèrica.

El president del Port ha assegurat que s’ha fet “un esforç de gestió important” per poder acabar en un “temps rècord” d’entre 14 i 15 mesos. En aquesta línia, ha explicat que es vol “accelerar i catalitzar” algunes actuacions que estaven previstes en l’horitzó 2030 per poder-les tenir abans del certamen.

D’entre els 17 mesures previstes també destaquen la urbanització de les esplanades de la zona de la bocana nord, que actualment estan sense ús, amb 2 milions, i la construcció del nou edifici Mirador, aixecat per sobre la rambla, al llarg del segon trimestre del 2023.

Una de les iniciatives que suposarà la inversió més gran és la remodelació del Maremàgnum, amb 17 milions, que s’executarà durant el quart trimestre del 2023. A més, es vol remodelar l’àrea pesquera, amb la construcció de la Nova Llotja de Pescadors i la reurbanització de l’entorn per obrir-lo a la ciutadania, amb una inversió de 7,6 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES