Infraestructures i serveis

La ministra Sánchez “no entén” què vol dir el govern quan parla de traspàs integral de Rodalies

Insta a firmar el contracte-programa amb Renfe

Considera que “en general”, el servei funciona “bé”

Atribueix les deficiències als anys de manca d’inversió per part del PP

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha replicat a les reiterades demandes de la Generalitat de Catalunya assegurant: “En dos anys que fa que sóc ministra, encara no entenc a què es refereixen quan parlen de traspàs integral de Rodalies”.

Per la responsable espanyola de Transports, “més enllà del titular sobre el traspàs integral, cal que la Generalitat expliqui què és el que vol dir”. A parer de Sánchez: “el que s’ha de fer per regularitzar el funcionament de la xarxa de Rodalies és subscriure el contracte-programa amb Renfe, que és la que està prestant el servei”.

Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, la ministra, que ha insistit que “en general, Rodalies funciona bé”, ha recordat que la Generalitat és titular fa més de dotze anys de Rodalies i Regionals. Amb tot, Sánchez s’ha declarat conscient de les incidències i ha apuntat que el govern espanyol “està complint el programa d’inversions”, que, ha assegurat, no pot solucionar “d’un dia per l’altre”, la dècada d’absència d’inversions que va representar el govern del Partit Popular.

Sánchez també s’ha referit al fet que l’Agència Catalana del Consum hagi obert un expedient a Renfe per la incidència de principi de maig a la R2 Sud i que Adif va atribuir a la caiguda d’un llamp, i ha expressat la seva sorpresa pel fet que, segons ha dit, “l’ACC actuï com a part i com a jutge”. En aquest sentit, ha comentat que encara no s’ha acabat l’informe complet d’Adif sobre l’avaria, però que es farà públic així que estigui enllestit.

La titular espanyola de Transports ha qüestionat el pacte entre partits per dur endavant la seva reprovació al Parlament català i a les Corts, i ha titllat d’”estranya” l’aliança entre ERC i el PP, després dels anys que els populars hagin deixat Catalunya sense inversions efectives, un mal que “ara estem pagant amb un esforç inèdit”. En aquest sentit, s’ha mostrat pessimista sobre l’eventual arribada del PP a la Moncloa: “Només puc parlar de l’experiència que tenim a Catalunya amb la gestió del PP, que va decidir no invertir-hi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona