Infraestructures i serveis

sequera

El ple de Tortosa, en contra de connectar les xarxes de l’Ebre i el Ter-Llobregat

L’Ajuntament de Tortosa ha previst aprovar per unanimitat dilluns vinent una declaració institucional en contra de la interconnexió de les xarxes d’abastament de l’Ebre i el Ter-Llobregat. El document, elaborat per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), rebutjarà la proposta de “transvasament de l’Ebre entre Tarragona i Olèrdola” plantejada recentment per diferents col·legis professionals. “La interconnexió de xarxes no és la solució als problemes hídrics de Catalunya i des de Tortosa ens hi oposarem”, ha subratllat a l’ACN l’alcalde, Jordi Jordan, de Movem Tortosa, marca territorial dels Comuns.

L’argumentari elaborat per la PDE recorda que la interconnexió és una proposta que ja ve apareixent de forma “recurrent” des del Plan Hidrológico Nacional del 2000 per “assegurar la disponibilitat barata per al desenvolupament del pla director urbanístic metropolità, en el qual es preveuen 217.000 nous habitatges”. És a dir, res a veure amb una escassetat d’aigua del sistema Ter-Llobregat que, sostenen, una interconnexió de les xarxes no tindria “capacitat per resoldre”. Precisen que el temps d’execució seria “molt elevat” i que les mesures “extraordinàries i urgents” previstes per la llei 9/2023 aprovada pel govern estarien finalitzades “molt abans” i permetrien dotar la zona de recurs suficient. El text qüestiona l’eficiència de les mesures implantades durant la sequera del 2008, amb dessaladores al Prat i Tordera o millores de regeneració, perquè no han estat suficients per fer front a un increment de població de dos milions de persones a l’àrea que abasta el sistema Ter-Llobregat. Avisen que aquest “desenvolupament territorial concentrat en un àmbit deficitari de recursos” generarà problemes d’escassetat “cíclics i recurrents” agreujats per les sequeres i, per tot plegat, aposten per la necessitat de “replantejar el model de desenvolupament” i apostar per l’equilibri territorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins