Infraestructures i serveis

societat

Territori posa en marxa la nova estació de busos de Gironella amb una inversió de 835.000 euros

Es preveu que la nova infraestructura registri més de 75.000 usuaris a l’any

La consellera de Territori, Ester Capella, ha inaugurat aquest dijous la nova estació d’autobusos de Gironella que començarà a rebre els primers viatgers aquest divendres. La consellera ha destacat que l’obra “representa una millora notable en la prestació del servei i la comoditat dels usuaris”. Per Capella, “el transport públic és clau per garantir el dret essencial de la mobilitat i també l’accessibilitat en un context de grans reptes ambientals i energètics”. La nova estació central, amb capacitat per a fins a quatre autobusos simultanis i que ha comptat amb una inversió de 835.000 euros, permetrà millorar la connectivitat del municipi. Es preveu que l’estació registri més de 75.000 usuaris a l’any.

L’obra ha comportat la reurbanització de tota la zona creant un vial paral?lel a l’avinguda de Catalunya i una nova vorera que serveix de separació entre la zona d’aturada d’autobusos i el carrer. A la vegada, s’ha mantingut la connexió amb la vialitat existent i s’han creat zones enjardinades. Al lloc on s’aturen els autobusos, s’han col·locat dues pèrgoles amb una estructura metàl·lica d’acer, per a crear zones d’ombra i donar protecció en cas de pluja. Així mateix, s’ha construït una marquesina, amb una estructura d’acer i tancament envidrat, com un espai d’espera per als usuaris.

L’estació disposa de carregadors per a telèfons mòbils, aparcament per a bicicletes, aparcament amb carregadors per a patinets elèctrics, un monitor informatiu amb els horaris dels autobusos i diverses càmeres de seguretat. També s’ha renovat tot l’enllumenat.

Les línies d’autobusos que circulen pel municipi són la L0393 -que uneix la Farga de Moles amb Barcelona-, la L0414 -que uneix La Pobla de Lillet i Cambrils-, la L0462 -que uneix Llívia i Barcelona-, la L1596 -que uneix Prats de Lluçanès i Berga-, la L0225 -que uneix La Pobla de Lillet i Barcelona-, i la L0157 -que uneix Gironella i Berga. A banda, també hi ha les línies de transport a la demana que uneixen, respectivament, Montclar i la Quar amb Gironella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia