Infraestructures i serveis

LA JONQUERA

El TSJC admet a tràmit un contenciós que busca aturar el polígon eòlic Galatea

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu impugnant l’autorització del Polígon Eòlic de la Jonquera. Fa unes setmanes es va saber la sentència que va fer caure el Polígon eòlic Cronos, a Capmany. La secció segona de la sala del Contenciós Administratiu del TSJC va tenir en compte els arguments presentats per l’ajuntament de Capmany. S’assenyalava l’impacte paisatgístic, a més de les afectacions a l’agricultura i a diversos elements megalítics.

El polígon eòlic Cronos era un dels projectes fragmentats del conjunt d’aerogeneradors que es pretenien instal·lar a l’Albera, un espai amb grans valors naturals i culturals.Cronos formava part de les continuïtats del Polígon eòlic Galatea. Aquest darrer polígon eòlic és l’únic que ha obtingut l’autorització de la Generalitat.

Després d’haver-nos desestimat el Recurs d’Alçada La Iaeden va presentar un recurs contenciós administratiu que ha estat admès a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquesta banda occidental de l’Albera, amb alts valors naturals i culturals, va ser assenyalada com una àrea de sacrifici. El patrimoni que està en joc és immens, la sureda, hàbitat prioritari, amb tota la biodiversitat relacionada i l’afectació, al paratge de Santa Llúcia, a un conjunt d’elements de patrimoni immaterial de gran valor simbòlic per empordanesos i rossellonesos. Paisatges literaris i dignes de formar part del patrimoni geològic de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Kronos construirà 500 habitatges de luxe a les Roquetes

Sant Pere de Ribes
societat

Girona dona a conèixer les plantes silvestres i les hortalisses més rellevants de Santa Eugènia

girona
serveis

Retards a l’R13, R14, R15, R16 i R17 per una avaria de senyalització

Barcelona

Marietes en comptes de químics per combatre les plagues als arbres

Castellbisbal
SOCIETAT

El risc de patir abús escolar es triplica en infants amb trastorn de l’espectre autista

Tarragona

Dijous comencen les tasques de millora del ferm de la C-65

QUART

A sorteig l’us d’onze parcel·les d’horts municipals a Torre-romeu

Sabadell

El nou pont històric de Sant Pere, rehabilitat a finals d’any

Terrassa
MEDI AMBIENT

Demanen tractar els pins afectats per la pedregada a l’Anoia, l’Alt Penedès i el Bages

Manresa