Infraestructures i serveis

Figueres inicia les obres d’ampliació de la xarxa de carrils bici de la ciutat

L’Ajuntament de Figueres ha començat les obres d’ampliació la xarxa de carrils bici amb un projecte de mobilitat sostenible que actuarà en diversos punts de la ciutat per connectar els cinc nous quilòmetres de carrils bici amb els 9,3 km actuals, i els 2,8 km de Vies Verdes que està executant la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte té un cost d’1,4 milions d’euros, amb una subvenció del 50% dels fons Next Generation. Els treballs s’han iniciat pel carrer Ter.

Els nous carrils bici d’aquesta xarxa seran principalment segregats, amb carril independent del carril de circulació dels vehicles, i separadors per a fer-los més segurs.

En total, després de la finalització d’aquest projecte Figueres connectarà equipaments, aparcaments, transport públic i punts d’interès amb una xarxa de 17 km de carrils bici, la xarxa “Figueres en bici”, que es completarà amb un projecte paral·lel, també subvencionat pels fons Next Generation, d’instal·lació d’aparcaments segurs i coberts de bicicletes distribuïts en diversos punts d’aquesta xarxa.

Una de les vies principals en les quals s’actuarà és el carrer Nou, on actualment els 2 carrils existents provoquen problemes de mobilitat i aparcament en doble fila, i es passarà a un sol carril de circulació, amb un carril bici segregat, i la millora de l’accessibilitat de totes les cruïlles. Les obres en aquesta part s’iniciaran el mes de juny, quan acabi el curs escolar. Està prevista una reunió amb els veïns del carrer el dia 28 de maig per explicar-los el projecte.

La regidora Núria Bartrolich ha destacat la importància d’aquest projecte, per fer una ciutat més amable i transitable, aprofitant aquests projectes per anar pacificant progressivament alguns carrers, i sobretot millorant l’accessibilitat dels recorreguts per a vianants i bicicletes, i augmentant l’arbrat per crear refugis climàtics i espais de mpasseig. “És un projecte que permetrà connectar la ciutat de Vilatenim fins a l’Estació del TAV, unint els principals punts d’interès, zones esportives i equipaments municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia