Societat

Metereologia

alerta per tempestes

Les tempestes escombren el país amb pluja i fort vent

Els ruixats deixen uns 16.000 abonats d’arreu de Catalunya sense llum

Protecció Civil activa el pla Inuncat per les fortes pluges al litoral de Barcelona i Tarragona

Les precipitacions han començat a caure a les Terres de l’Ebre, i s’han anat desplaçant a la zona litoral i prelitoral de Tarragona. Els bombers ja han atès 51 avisos per la pluja i el vent i el telèfon d’emergències 112 ha rebut fins el moment un centenar de trucades. Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions (Inuncat) per les fortes pluges que estan caient al litoral de Barcelona i de Tarragona aquest diumenge. Les ratxes de vent han arribat fins a 100 quilòmetres per hora.

Els ruixats han afectat molts punts del territori català i han deixat uns 16.000 abonats sense llum, segons Endesa. La companyia elèctrica ha informat que la xifra d’afectats sense subministrament elèctric fluctua molt, ja que varia en funció de la intensitat de la tempesta i dels punts per on passa.

Entre els municipis més afectats hi ha Castelldefels (Baix Llobregat), que cap a les vuit del vespre tenia 5.600 clients sense llum; Viladecans, on n’hi ha 1.600; Mont-roig del Camp (Baix Camp), on hi ha uns 3.400 afectats; Sabadell, on hi ha 2.400 abonats sense llum, i Vacarisses, on n’hi ha un miler.

En la majoria de casos els talls de llum es produeixen pels sistemes de seguretat de les línies, que en detectar les condicions atmosfèriques adverses es desconnecten. Un cop passa la tempesta, però, el sistema elèctric fa reconnexions automàtiques.

D’altra banda, un llamp ha provocat un incendi en una torre criogènica de l’empresa de productes químics Valls Química, SA, situada al polígon industrial d’aquest municipi de l’Alt Camp. L’incident s’ha produït a les 18.23 hores i fins al lloc s’han desplaçat operatius dels Bombers de la Generalitat, dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, per fer una valoració dels danys materials i possibles afectats. Amb tot, els efectius de l’empresa han pogut controlar el foc a les 18.36 hores sense necessitat d’ajuda externa.

La companyia ha informat que no hi ha cap perill per la població, que l’incendi està controlat i que l’incident no ha provocat cap ferit. Com que aquesta instal·lació industrial està catalogada de risc químic, Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya, el Plaseqcat, que s’ha desactivat un cop els Bombers han fet les revisions pertinents. A la torre criogènica hi havia productes dissolvents.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha ampliat la probabilitat de tempestes fortes al litoral català i a les comarques del nord-est -Girona-, i ha registrat 30,8 litres per metre quadrat de precipitacions a Riudoms (Tarragona) i més de 20 a Falset, Siurana, Vinyols i els Arcs i Horta de Sant Joan (Tarragona).

Coincidint amb l’operació retorn de trànsit del cap de setmana, Protecció Civil recomana extremar precaucions a la carretera, no aparcar vehicles en rierols o punts inundables ni creuar rius. També demana allunyar-se de vies d’aigua al bosc i abandonar la platja pel risc de tempesta.

Llamps a Serrahima

Una forta tempesta, amb pluja torrencial i gran aparell elèctric que ha caigut durant uns vint minuts, ha provocat la suspensió temporal de la segona jornada del Campionat d’Espanya absolut a l’estadi Joan Serrahima de Barcelona .

La intensitat de la tempesta i nombrosos llamps que han caigut al voltant de l’estadi, provocant que una de les quatre torres d’il·luminació de l’estadi s’hagi apagat i que una posició elevada d’una càmera de TVE hagi estat abastada, ha provocat també moments de tensió entre els espectadors, que han buscat refugi ràpidament.

Totes les posicions dels mitjans de comunicació, situades a l’aire lliure en la tribuna principal, han quedat inutilitzades, igual que les pantalles de seguiments de resultats de les taules, i els sistemes electrònics de mesurament en les pistes.

A les 19:40 hores s’estava estudiant la possibilitat de reprendre la competició passades les 20 hores, una vegada que la tempesta ha amainat. Només s’havien disputat cinc proves de les 24 finals programades per avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona