Societat

societat

El Parlament proposa al Congrés que despenalitzi l’eutanàsia

El ple del Parlament va aprovar ahir traslladar al Congrés dels Diputats una proposta de resolució per despenalitzar l’eutanàsia, és a dir, l’assistència per aconseguir una mort digna en casos de malalties terminals o amb molt sofriment. La proposta, presentada conjuntament per quatre grups: JxSí, el PSC, CSQP i la CUP, va rebre els vots favorables dels seus respectius diputats, els contraris del PP i del diputat no adscrit Germà Gordó, i l’abstenció de Ciutadans (C’s). 

El text aprovat conté un únic article en què es propugna modificar l’article 143.4 del Codi Penal perquè quedin exempts de responsabilitat penal els qui “de forma directa o cooperant, ajudin a morir de forma segura, pacífica i sense dolor” determinades persones. Aquestes persones són les que de forma “expressa, lliure i inequívoca” demanen ajuda per poder posar fi a la seva vida pel fet de patir una malaltia terminal o perquè pateixen “una patologia incurable que els provoca patiment físic o psíquic greu que es preveu que sigui permanent”.

La diputada de JxSí Alba Vergés va agrair “la perseverança” que han tingut durant molts anys les entitats que defensen l’eutanàsia i els ha demanat que continuïn lluitant per “situar el dret a morir dignament a l’agenda política, respectant tots els punts de vista”. Assumpta Escarp, del PSC, va remarcar que un 84% dels catalans són favorables a la despenalització de l’eutanàsia, mentre que el diputat del PP Fernando Sánchez va justificar el no perquè “és millor posar remei al dolor que posar fi a una vida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia