Societat

Municipal

Anuncien vaga a Argentona del servei de neteja i de brossa

La convocatòria té caràcter indefinit i començaria demà, coincidint amb la festa major

Els treballadors reclamen millores com ara l’equiparació dels sous entre la franja nocturna i la diürna

Els treballadors de l’empresa concessionària del servei de neteja i recollida d’escombraries d’Argentona (ARCA del Maresme) han anunciat la convocatòria d’una vaga indefinida. La intenció dels afectats és començar-la demà, que justament coincideix amb l’inici de la festa major del municipi. A grans trets, les reivindicacions dels empleats es concentren en l’equiparació dels sous entre els treballadors que fan la recollida porta a porta de la brossa en la franja nocturna i els de la diürna, així com l’eliminació del diumenge de la jornada laboral i que aquest dia passi a considerar-se festiu per als empleats de la neteja viària. En aquest apartat, es demana que el fet de treballar els diumenges es remuneri amb 70 euros. A més, es proposa a l’empresa elevar el salari base fins als 707,70 euros, tal com estableix el reial decret que fixa el salari mínim interprofessional per al 2017. Finalment, i entre altres peticions, també es demana per a aquest any l’aplicació de l’IPC català del 2016, i per al 2018, l’IPC del 2017.

“Els treballadors estan farts d’aquesta situació, sobretot els del torn de nit”, va explicar el portaveu dels empleats, Javier Rico, que va comentar que aquest conflicte “s’arrossega des de fa temps”. Rico va manifestar que la decisió d’anar a la vaga es va prendre arran d’una assemblea que va tenir lloc el 19 de juliol passat. A Argentona, són 26 els treballadors que presten aquest servei i el seu portaveu va considerar que “fer la vaga durant la festa major permet fer més pressió per assolir les reivindicacions”, però va destacar el compromís “per mirar d’arribar a un acord”. En aquest sentit, per avui hi ha programada una reunió entre les parts i una assemblea de treballadors per mirar de desencallar el conflicte.

Per la seva banda, el gerent de l’empresa concessionària del servei, David Domingo, va coincidir a afirmar que “ara s’està negociant per poder desconvocar la vaga”, però va reclamar “un gest de l’Ajuntament”. L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo (CUP), va assegurar que “es lluitarà fins a l’últim moment” per poder aturar la convocatòria i es va mostrar optimista pel que fa a les possibilitats d’arribar a bon port. Calvo va explicar que el contracte per al servei de recollida de la brossa porta a porta i el servei de neteja acaba el 2018 i és prorrogable dos anys més. En aquest sentit, però, l’alcalde va assegurar que ja ha fet saber a la concessionària que, “si finalment hi ha vaga, no s’executarà la pròrroga del contracte i se sancionarà l’empresa”.

LA DATA

03.07.17
Dia anunciat
per a l’inici de la vaga indefinida dels treballadors del servei de neteja i recollida de brossa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona