L'últim brindis solidari

L'ONG marista SED-Mataró, de l'escola Valldemia, ha organitzat la darrera campanya de recollida d'ampolles de cava per recaptar fons i destinar-los als més necessitats. Una nova normativa europea impedeix que es puguin reomplir i ara s'han de reciclar fonent-les

Molts mataronins tenen el costum de guardar, alguns fins i tot durant tot l'any, les ampolles de cava que s'obren per celebrar qualsevol festa. Després d'haver inaugurat l'any nou, més de 300 voluntaris de l'escola Valldemia de Mataró s'encarreguen de recollir-les gairebé casa per casa, amb l'objectiu de vendre-les i recollir diners per als més necessitats. La campanya, que fa vint-i-dos anys que es fa a la ciutat, ha estat l'últim any que es porta a terme. Segons va explicar un dels responsables, David Codina, la nova normativa europea prohibeix a les empreses reomplir els envasos i obliga a reciclar-les fonent el vidre per fer-ne de noves. Aquest any, l'empresa que els compra les ampolles ja els va posar traves perquè no les podia reutilitzar, però finalment es va arribar a l'acord per fer l'última recollida.

Els grups de joves de l'escola Valldemia, però també alguns voluntaris dels Salesians, s'afanyaven diumenge a omplir els carrets d'anar a comprar amb ampolles que demanaven porta a porta. No s'amagaven de comentar que els feia pena deixar de recollir les ampolles, que ja s'havia convertit en un costum de les festes de Nadal.

Tot i que no va ser una de les campanyes de més èxit, en van aconseguir unes 19.000, una xifra semblant a la de les últimes edicions. Aquest volum d'ampolles representa una recaptació d'uns 2.000 euros. La recollida d'ampolles es va iniciar a Mataró i a d'altres escoles maristes, però només la capital del Maresme l'ha mantinguda tots aquests anys. Fa vuit anys que van aconseguir el rècord Guiness amb l'aportació. Els responsables d'aquesta iniciativa solidària ja pensen a fer d'altres alternatives per mantenir la sensibilització de la població per als més necessitats. «L'any que ve encara no sabem què farem, però segur què trobem com adaptar la campanya», ha explicat Codina. De fet, diumenge, a més d'ampolles, també es va recollir menjar. Fins a dues tones d'aliments que es faran arribar a Càritas, la Creu Roja i als menjadors de Sant Joaquim. Les activitats programades dins la campanya Mà Oberta es tancaran dissabte, 9 de gener, a la plaça de Santa Anna. Com s'ha fet els darrers anys, hi haurà una rifa i una pintada solidària a més de la gegantada de les escoles de la ciutat.

Les ampolles d'Arenys, passat Reis

e.f

L'agrupament escolta d'Arenys de Mar és qui s'encarrega de recollir ampolles el primer diumenge després de Reis. La cap de l'agrupament, Ona Curto, desconeixia si l'any que ve podran continuar recollint les ampolles arran de la nova normativa. De fet, el cau manté el contacte amb l'empresa que per ara no els ha comunicat que no els interessi comprar-les per continuar reutilitzant les ampolles. Els últims anys han recollit entre 9.000 i 10.000 ampolles que després poden vendre per obtenir recursos per a les activitats de l'entitat. El punt de recollida de les ampolles serà a l'altura del Calisay, on es col·locaran a les gàbies a punt per carregar al camió que les passarà a recollir a mitja tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró