Societat

terrorisme

atropellament mortal

Atac al cor de Barcelona

Una furgoneta atropella desenes de persones a les Rambles

L’atemptat deixa 13 morts i un centenar de ferits

Una furgoneta ha provocat una matança aquest dijous a la tarda al centre de Barcelona. El vehicle ha irromput per la part alta atropellat desenes de persones a les Rambles de Barcelona entre la part alta i la zona Liceu, segons han informat els Mossos d’Esquadra. L’“atropellament massiu” ha deixat tretze morts i al voltant d’un centenar de ferits.

Els fets han passat uns deu minuts de les cinc de la tarda a l’altura, quan la furgoneta ha entrat a les Rambles per la part central, que estava plena de vianants a aquella hora. Ha baixat envestint totes les persones que podia fins arribar a la Rambla de les Flors, a prop del Liceu i el mercat de la Boqueria. Segons diversos testimonis, s’han viscut escenes de corredisses i nervis.

Algunes persones s’han refugiat dins de comerços propers al lloc de l’incident. Les primeres imatges del moment posterior al succés mostren diverses persones ferides.

La policia ha confirmat en un primer moment l’existència de víctimes mortals però no ha detallat cap xifra. Més tard, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha anunciat que hi ha “un mort confirmat” i 32 ferits, 10 dels quals en estat greu. L’última actualització d’Interior ha elevat la xifra a 13 morts i més de 80 ferits.

Els Mossos han desmentit que s’hagi produït un tiroteig al El Corte Inglés.

Ara es busca els autors, que serien almenys dos homes. L’altre està desaparegut i conduiria una segona furgoneta, que no s’ha arribat a estavellar enlloc.

Una grant quantitat de vehicles d’emergències s’han desplegat a la zona, així com un helicòpter.

La policia ha demanat que s’evitessin les Rambles per tal de no obstaculitzar les tasques dels serveis d’emergències. Protecció Civil de la Generalitat ha informat d’un “incident greu” a la zona de la Plaça de Catalunya i també ha fet una crida a evitar la zona.

Les estacions de Metro, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Rodalies de Plaça Catalunya s’han tancat en un primer moment. Més tard s’han tancat les estacions de metro Passeig de Gràcia, Paral·lel, Drassanes i Liceu. Segons informa TMB, la Línia 3 funciona de Zona Universitària a Espanya i de Lesseps a Trinitat Nova. Els autobusos no circulen pel Paral·lel ni entre Aragó i Passeig de Colom i entre Muntaner i Passeig de Sant Joan, segons informa TMB. Els trens de Rodalies no fan parada a les estacions de Plaça de Catalunya i Passeig de Gràcia i els de FGC inicien i finalitzen el servei a Provença.

La policia ha desallotjant els carrers propers a la zona de l’incident. El cordó de seguretat s’ha situat a partir de la Gran Via i s’ha tallat el trànsit als carrers Pelai, Passeig de Gràcia i Rambles. Grans botigues properes a l’àrea com les d’Apple o Adidas també han estan desallotjades. En altres casos es manté el confinament en alguns comerços fins que la policia no doni l’odre d’evacuar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS