Societat

terrorisme

atemptats a Catalunya

Nou ferits en la segona explosió a Alcanar Platja

Els ferits per la segona explosió a la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja ascendeixen a nou, segons confirmen els Bombers de la Generalitat. Segons aquestes fonts, els ferits són sis agents dels Mossos d’Esquadra que eren al lloc on ahir a la nit es va produir l’explosió, en un xalet, un d’ells de caràcter greu, així com dos bombers més, ferits lleus, igual que l’operari de la retroexcavadora.

El mosso d’esquadra que va quedar ferit greu ha estat traslladat en helicòpter medicalitzat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Les mateixes fonts indiquen que l’accident s’ha produït quan una retroexcavadora estava retirant part de la runa de la casa que ahir va quedar ensorrada.

La persona que operava la màquina ha resultat pràcticament il·lesa, ja que la pala de l’excavadora l’ha protegit. Al voltant de les 19 hores l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha comparegut davant dels mitjans que són a la zona després d’haver visitat el lloc de l’explosió.

Montserrat ha confirmat que una possible cambra de gas entre la runa hauria explotat per una espurna provocada per la retroexcavadora.

Encara que segons ha insistit Montserrat “encara és d’hora” per conèixer les causes, s’especula que els ocupants de la casa manipulaven les bombones de gas per vendre-les posteriorment a turistes que viatgen en caravana i que es troben als càmpings de la zona. Com a mesura de precaució s’ha ampliat el perímetre de seguretat a la zona.

Quant al segon ferit greu, l’home d’origen magribí que va ser salvat ahir de la runa pels Bombers, evoluciona favorablement i s’espera que se’l pugui interrogar les pròximes hores. “Pot ser crucial per indicar quanta gent hi havia i què s’estava fent, per no seguir buscant cegues”.

Com a conseqüència de l’explosió d’ahir, una persona, encara per identificar, va morir i els Mossos pressuposen la troballa d’una segona víctima mortal, ja que s’han trobat més restes biològiques humanes. En aquesta primera explosió una persona, aquest home d’origen magribí, va quedar ferit greu i 6 persones més de caràcter lleu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia