Societat

noves tecnologies

Palamós enceta una Lan Party més didàctica

La trobada anual de Palamós Tecnofan va arrencar ahir a la Nau dels 50 Metres i avui s’obre al públic

A més de cursos i conferències, és un bon aparador dels videojocs

La cita anual dels aficionats als videojocs, les aplicacions informàtiques i la tecnologia en general, la Lan Party de Palamós, va engegar ahir servidors en una nova edició que aspira, com cada any, a superar els registres. L’any passat hi van passar unes quatre mil persones, una dada que, tot i la limitació d’espai i capacitat de la Nau dels 50 Metres, s’aspira a superar.

L’esdeveniment, promogut per Palamós Tecnofan i amb suport del departament de Joventut de l’Ajuntament, s’organitza des d’ahir –a partir d’avui– fins dissabte, de 10 a 21 h. Aquest any, el president de l’entitat, Pep Martorell, destaca l’aposta pels pilars d’ensenyament, recerca i innovació, amb una àmplia oferta de conferències, tallers i amb la col·laboració d’Innova Didàctica, una empresa d’Olot, que organitzarà activitats formatives vinculades al món de la tecnologia, totalment gratuïtes. “La part lúdica, que també creix, és senzilla de muntar, però no volem desaprofitar l’oportunitat de divulgar, ja que la trobada cada cop interessa a més professionals que aprofiten per treure el cap a la caça de nous talents”, destaca Martorell. Entre les activitats previstes a la zona formativa del recinte, hi haurà un curs del programa informàtic Scratch, una conferència sobre la innovació a les aules 2.0 i un taller de robòtica i drons.

Quatre ambients

A més dels espais per a didàctica, s’hi mantenen tres àrees més diferenciades: la zona Lan –amb taules, cadires i connexions d’alta velocitat que arribaran al límit de capacitat–; la de campionats –amb quatre grans tornejos en línia dels jocs League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone i FIFA17 amb 2.500 euros en premis–, i el museu retro, un espai per a la nostàlgia amb les màquines arcade que restauren o improvisen els socis amb videojocs clàssics dels 80 i 90, com ara el Pac Man, l’Space Invaders i altres clàssics.

LA XIFRA

4.000
persones
van passar pel recinte en l’edició de l’any passat, una xifra que ha anat creixent d’any en any.

Un espai espremut al màxim

Que la capacitat de la Nau dels 50 Metres és finita és una evidència que els membres de Tecnofan intenten pal·liar amb imaginació. Martorell destacava ahir que “s’han ampliat espais” per compaginar les diverses activitats, però, per exemple, ja comptava que la zona Lan estarà plena i alguns usuaris de darrera hora es poden quedar sense espai. Per guanyar superfície, aquest cop també han estès activitats a l’exterior, amb algunes food-trucks i activitats. I pel que fa al futur, el president de l’entitat diu que en funció del balanç de públic s’asseuran a parlar amb el consistori d’emplaçaments alternatius, malgrat que això també “dependrà de pressupost i patrocinis”. Des de la vessant solidària, l’Associació StarProps, vinculada al món de Star Wars, recollirà dissabte joguines per a infants hospitalitzats amb ingressos de llarga durada. A banda, l’entitat portarà alguns dels personatges més representatius perquè tothom que vulgui pugui fer-se fotografies amb ells. L’altra novetat d’aquesta edició és que els tornejos diaris es podran seguir en directe per internet, via streaming.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós