Societat

La primera gran reforma en 34 anys posa al dia l’escola Ventijol de Blanes

Ensenyament millora la seguretat de l’únic centre d’educació especial de la Selva

Tres entitats locals volen que es reobri la piscina fora de l’horari escolar

La Generalitat de Catalunya acaba aquests dies la primera gran reforma en 34 anys de l’escola Ventijol de Blanes, l’única d’educació especial de la comarca de la Selva. El director del centre, Xavier Hernáez, destaca que les obres, valorades en 216.534 euros, permetran actualitzar les mesures de seguretat i els elements del mobiliari i de les aules perquè l’espai sigui més accessible.

Hernáez recorda que el Ventijol va arrencar el curs 1983/1984 amb alumnes d’entre tres i catorze anys amb retard mental. Ara la tipologia de l’usuari “s’ha ampliat”, i hi ha infants i joves amb retard, trastorn mental i dificultats motrius. Per això s’han hagut de col·locar làmines movibles per evitar “que alguns usuaris saltin per la finestra”, indica el director.

94 alumnes

El centre començarà dimarts les classes amb 94 alumnes de tres a 20 anys. Alguns dels joves de l’escola tenen paràlisi i necessiten cadira de rodes per desplaçar-se. Per això “s’han adaptat les dutxes, els lavabos i les portes” perquè en aquest últim cas “no hi hagi pinçaments als dits”.

Altres millores recents són la protecció dels radiadors del centre per evitar que usuaris amb brots epilèptics topin amb l’element de calefacció. També es protegiran els fluorescents, s’insonoritzarà una habitació i es reforçarà un mur, diu Hernáez.

L’escola Ventijol té una piscina, batejada amb el nom de Jordi Kemner, que utilitzen tant els usuaris del centre com veïns de Blanes. Tres entitats vinculades als usos pedagògics i terapèutics han demanat a l’Ajuntament que la piscina es reobri fora de l’horari escolar (a partir de les 16.30 h). De fet, l’Ajuntament ho va permetre el curs 2015/2016 perquè Aspronis va gestionar les instal·lacions a la tarda.

En el ple del 20 de juliol els grups polítics van aprovar per unanimitat que l’equip de govern (el PSC, CiU i ERC), amb el suport extern del PP, crearia una taula de treball per estudiar que la piscina es reobrís fora de l’horari escolar i perquè se signés un conveni perquè una entitat se’n fes càrrec. En els comptes municipals del 2017, hi ha una partida de 16.000 euros per al manteniment del vas d’aigua. L’Ajuntament demana una assegurança de responsabilitat civil, una persona responsable i el conveni per accedir-hi.

El curs passat l’associació de mares i pares (AMPA) del Ventijol va demanar al Consell Comarcal de la Selva que fes de mediador perquè els ajuntaments de la comarca paguessin una part del manteniment de la piscina en funció del nombre d’alumnes dels seus pobles. Hi va haver un conveni que ho va fer possible, però no ha tingut continuïtat.

LA XIFRA

216.534
euros
és la inversió feta per Ensenyament aquest estiu a l’escola Ventijol, l’única d’educació especial a la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona