Societat

generalitat

immigrants

El Govern inicia una campanya per evitar que els immigrants caiguin en la irregularitat

La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania fa accions informatives i formatives a entitats i ajuntaments i ha editat díptics en 12 llengües

La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha iniciat una campanya per tal d’evitar que els immigrants caiguin en la irregularitat sobrevinguda, “tot vetllant per la igualtat d’oportunitats de totes les persones que viuen a Catalunya”. L’objectiu, segons el Departament, és donar a conèixer l’informe INF03 d’esforç d’integració per a la renovació de les autoritzacions de residència temporal i la seva importància a l’hora d’evitar caure en una situació d’irregularitat administrativa. Per aconseguir-ho, la Secretaria realitza accions informatives i formatives a entitats i ajuntaments, alhora que ha editat díptics informatius en 12 llengües diferents -amazic, anglès, àrab, aranès, català, castellà, francès, panjabi, romanès, rus, urdú i xinès- que es poden descarregar a la pàgina web del Departament.

La campanya consta també d’accions a través de les xarxes socials, i arribarà a tots els municipis catalans, consells comarcals, diputacions, i a més de 500 associacions i entitats socials que treballen en l’àmbit de les migracions.

El Departament subratlla que sol·licitar l’informe INF03 és el primer pas per evitar caure en la irregularitat sobrevinguda i poder acreditar la formació i l’esforç d’integració realitzat. La seva obtenció i la seva resolució favorable facilita la renovació de les autoritzacions de residència temporal de familiars reagrupats, les de residència temporal no lucrativa o les de residència temporal i de treball per compte d’altri o propi, segons ha apuntat el Departament.

L’informe INF03 valora especialment l’esforç d’integració realitzat a partir d’accions formatives de llengua catalana, coneixements de la societat catalana i del mercat de treball. Aquest informe el poden demanar persones estrangeres no comunitàries majors de 16 anys que tinguin una autorització de residència temporal en règim general, i dins del termini legal de renovació. És recomanable si s’ha de renovar l’autorització de residència temporal i no s’acompleixen els requisits necessaris, segons indica el Departament.

El departament recorda que la irregularitat sobrevinguda comporta inseguretat, exclusió i moltes més dificultats per a l’autonomia personal per a les persones que la pateixen i, alhora, per al conjunt de la societat implica tenir més persones que només podran cobrir les seves necessitats a través de l’ajuda social o l’economia informal.

La Generalitat emet i resol l’informe per facilitar una situació regular

El Departament assenyala que en el procés d’integració tenen una gran importància els aspectes administratius vinculats a la residència, a les autoritzacions de treball i a l’accés a la nacionalitat i recorda que la regulació d’aquestes matèries és competència de l’Estat, així com la concessió dels permisos corresponents o la naturalització de les persones estrangeres.

Actualment, des de la Generalitat s’emeten informes útils per a diversos tràmits d’estrangeria que acrediten el grau o l’esforç d’integració, o l’adequació de l’habitatge, i que ajuden a més de 19.000 persones anualment a aconseguir o renovar els seus permisos de residència i de treball a Catalunya.

En aquesta línia de treball, la Generalitat ha volgut assumir la competència per tramitar i resoldre informes d’integració social que, aprofitant els espais limitats que deixa la legislació d’estrangeria, faciliten el manteniment d’una situació administrativa regular. Durant el primer semestre d’aquest 2017 s’han resolt 651 informes per renovar la residència temporal que acrediten l’esforç d’integració i eviten la irregularitat sobrevinguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia