Societat

sanitat

homenatge institucional

Reconeixen la resposta dels sanitaris catalans arran dels atemptats

La Generalitat i els Ajuntaments de Barcelona i Cambrils han homenatjat avui la resposta dels professionals catalans sanitaris, d’emergències i socials

La Generalitat i els Ajuntaments de Barcelona i Cambrils (Tarragona) han homenatjat aquest dijous la resposta dels professionals catalans sanitaris, d’emergències i socials en els atemptats del 17 d’agost, que el conseller de Salut, Antoni Comín, ha assegurat que suposa un “referent” mundial de com actuar després d’un atemptat, en un acte d’homenatge a l’Hospital Vall d’Hebron.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de Cambrils, Camí Mendoza, han lliurat, al costat de Comín, unes plaques commemoratives a representants d’una vintena de centres, en un acte que ha culminat amb els agraïments que s’han fet arribar des de les institucions i la societat.

Comín ha explicat que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va arribar al lloc sis minuts després de l’atropellament, i van treballar 113 professionals in situ, en dos hospitals de campanya improvisats, i 20 minuts després arribaven els primers malalts crítics als hospitals, en els quals va haver fins a 60 professionals més, i es van obrir fins a quatre quiròfans simultàniament.

“Portàvem un any i mig sofrint perquè falten anestesiòlegs a Catalunya, i aquella tarda no van faltar”, ha dit el conseller, que ha destacat que va ser clau la solidaritat, però també la professionalitat amb la qual treballen i la planificació prèvia, i ha afegit que el treball continua amb els cinc ferits que segueixen als hospitals i amb l’atenció psicològica als afectats.

El representant del Govern ha afirmat que la societat catalana té una llarga història de com conquistar i preservar les llibertats i la democràcia, així com de combatre el totalitarisme, en el qual ha emmarcat aquest atemptat: “No deixarem que cap forma d’autoritarisme ni fonamentalisme acabi amb aquest sistema de convivència, de tolerància i de respecte pels drets civils”.

Colau ha agraït als professionals que es bolquessin també personalment, i ha dit que el que es fa als centres sanitaris “és molt més que atendre mèdicament”.

El cap de Guàrdia de l’Hospital Clínic, Josep Maria Grau, ha afirmat: “Aquest dia als qui estàvem de guàrdia ens va tocar viure el millor i el pitjor de l’ésser humà.” El membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) Francesc Fernández ha lloat com tothom va treballar amb una concentració del 100%, i ha afegit que espera que no torni a ocórrer però “amb les lliçons apreses”, estan encara més preparats.

Han rebut la placa el SEM, els hospitals del Mar, de Sant Pau, Vall d’Hebron, Clínic, Sagrat Cor, el Joan XXIII, Santa Tecla, el de Reus, Moisés Broggi, Esperit Sant, Can Ruti, Bellvitge, Sant Joan de Déu, Plató i Dos de Maig, així com la Mútua de Terrassa i els CUAP de Cambrils, Pere Camps, Mans, Sant Martí, Casernes i Horta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona