Societat

Universitat

La UdG revalida l’aposta a favor del compromís social

El rector Sergi Bonet deixa la porta oberta a una possible reelecció durant la sessió d’inauguració del curs acadèmic

Es reitera el suport als encausats pels aldarulls en els actes del 20è aniversari

El rector de la Universitat de Girona (UdG), Sergi Bonet, va voler deixar clar, durant el seu parlament ahir en l’acte d’inauguració del curs acadèmic, l’aposta decidida que fa la universitat pel compromís social. A més, i durant la seva intervenció, quan falta poc menys d’un mes per a la convocatòria de les eleccions a rector, Bonet va deixar la porta oberta a una possible reelecció.

Un compromís, va dir, que va portar el claustre a adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i, per tant, a “prendre posició, un cop més, inequívocament, per la llibertat d’expressió i pel respecte a la pluralitat ideològica”, segons el rector. Bonet va posar també d’exemple el 22 de setembre, quan més de 5.000 persones, entre estudiants, personal d’administració i serveis i professorat, es van mobilitzar en “un acte històric de compromís inequívoc pels valors de la democràcia, la llibertat d’expressió i el dret a decidir dels pobles”. En aquesta mateixa línia, el rector va reiterar el suport “inequívoc” als dotze encausats pels aldarulls que es van produir l’any 2011 en els actes de celebració del 20è aniversari de la UdG. “Aquest rectorat ha sol·licitat en múltiples ocasions el sobreseïment de la causa i l’absolució dels dotze encausats”, va sentenciar. I hi afegia: “Ho hem fet, ho fem i ho continuarem fent, en nom d’una universitat pública que defensa la llibertat d’expressió i el respecte a la pluralitat ideològica.”

I no és gens estrany que la lliçó inaugural, amb el títol Compromís social: el repte pendent de la universitat, anés a càrrec de Montse Castro, membre de la Unitat de Compromís Social de la UdG, que va destacar el treball que s’havia fet, en una sentida i viscuda intervenció. L’acte d’ahir va tornar a ser una bona mostra per prendre el pols a la comunitat universitària, després que aquest nou equip apostés per donar veu a tots els membres, incloent-hi un dels encausats.

Pau Parals, en representació dels estudiants de la UdG, va tornar a defensar una universitat pública al servei de les persones, mentre que Oriol Pellicer, com a representant del personal d’administració i serveis, va agrair que aquest equip hagués apostat per donar-los veu en actes com el d’ahir. La importància de la docència i la investigació, així com els reptes que se’n deriven, la van deixar clara Òscar Prieto, com a portaveu del personal docent i investigador, i Rosa Núria Aleixandre, com a presidenta del Consell Social de la UdG. Per la seva banda, el representant d’Universitats i Recerca de la Generalitat, va destacar el bon nivell universitari.

LES FRASES

La universitat no pot esdevenir de cap de les maneres una màquina d’expedir títols de graduat, màster o doctorat
Aquest rectorat ha sol·licitat en múltiples ocasions el sobreseïment i l’absolució dels dotze encausats
[...] És el darrer acte com a rector dins del que podria ser el primer mandat
Sergi Bonet
rector de la universitat de girona (UdG)

“Votarem, votarem i votarem!”

El rectorat va voler tornar a defensar el dret a decidir en la seva ferma aposta a favor del referèndum i ahir es va tornar a convocar una concentració a la plaça Sant Domènec. Pau Parals, com a representant dels estudiants, va recordar que la gran concentració que es va fer dijous a Barcelona va aplegar fins a 80.000 persones per defensar “la voluntat del poble català”. Si bé la manifestació d’ahir va tenir menys pes quant a nombre de participants, es va tornar a veure clarament l’aposta dels estudiants a favor del referèndum. El rector de la UdG, Sergi Bonet, que va adoptar un paper encara més actiu, va proclamar que demà “votarem”. I ho va fer encoratjant els participants a cridar-ho ben fort tres vegades. El cor de la UdG va cantar l’himne universitari, Gaudeamus Igitur , una peça anònima que data del segle XVIII, i Els segadors. Pel que fa al segon dia de la vaga, es van suspendre completament les classes a la Facultat d’Educació i Psicologia, a la Facultat de Lletres i a l’Escola Politècnica Superior. A la resta de centres, el seguiment de la convocatòria de vaga va ser superior al 90%, amb menys incidència a la Facultat de Dret i a la Facultat d’Infermeria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona