Societat

Troben el cap i les cames de la periodista sueca desapareguda al Bàltic

Kim Wall va ser presumptament assassinada per l’inventor Peter Madsen quan el va anar a entrevistar al seu submarí

Els investigadors creuen que va esquarterar la noia i va apunyalar el cadàver perquè no surés

La policia danesa ha informat aquest dissabte de la troballa del cap i les cames de la periodista sueca Kim Wall, que va desaparèixer fa dos mesos quan entrevistava l’inventor Peter Madsen al submarí que aquest havia construït.

Bussejadors de la Marina danesa han trobat una bossa amb la roba de Wall i un ganivet i una altra amb els trossos del cadàver.

El portaveu de la investigació, Jens Møller Jensen, ha detallat que el cap i les cames de la periodista eren en una bossa plena d’objectes pesats. Segons les primeres observacions, les parts localitzades presenten ferides menors i el cap de la reportera no mostra cap indici que hagi patit una fractura de crani, com al·lega Madsen.

Els forenses faran ara una autòpsia de tots els fragments disponibles del cos –els braços encara no s’han trobat– per intentar determinar el motiu del decés, que encara es desconeix. El tors de la víctima va aparèixer surant al mar Bàltic a finals d’agost, gairebé dues setmanes després d’haver estat vista amb vida per última vegada a bord del Nautilus, el submarí de fabricació casolana on havia anat a entrevistar Madsen.

El principal sospitós de la mort de Wall ha negat tota responsabilitat i sosté que la reportera va morir com a conseqüència d’un cop fortuït amb l’escotilla del submarí de l’acusat. Segons el seu relat, després de l’accident va navegar sense rumb i pensant en el suïcidi diverses hores, fins que finalment va llençar el cadàver a l’aigua, segons ell, sencer i vestit.

L’hipòtesi dels investigadors, en canvi, és que l’inventor va esquarterar la periodista i va llançar les seves restes a l’aigua. També va apunyalar el seu cadàver múltiples vegades per impedir que els gasos de la descomposició fessin emergir les parts.

En l’última vista als tribunals la Fiscalia va revelar que el tors de Wall presentava 14 punyalades a la zona de l’abdomen i que a l’ordinador del sospitós hi havia vídeos de dones executades i torturades, que ell nega que siguin seus.

Coet Madsen, com l’anomena la premsa dandesa, continua en presó preventiva –se li va renovar fa quatre dies–, acusat dels càrrecs d’homicidi i tracte indecent a un cadàver.

Abans d’aquest sòrdid succés, era conegut pels seus dissenys de submarins i per ser el cofundador de la firma Copenhagen Suborbitals, creada el 2008 amb l’objectiu de llançar a l’espai naus monoplaça tripulades, i que ha aconseguit enlairar amb èxit coets experimentals sense persones a bord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona