Societat

fira ramadera

La ramaderia pallaresa es reuneix a la Pobleta

Centenars de persones han presenciat aquest cap de setmana una nova edició de la fira ramadera de la Pobleta de Bellveí, que ha inclòs per quart any consecutiu el concurs comarcal del cavall pirinenc català i el concurs d’animals de raça bruna. A més, durant els dos dies de fira s’han pogut veure demostracions d’oficis i degustar plats típics del territori com ara la girella, el cap i pota de corder i les postres de músic. Com a novetat, enguany la fira ha tingut un espai que ha fet gaudir els més petits, la Fireta, on els infants han pogut jugar i participar en els diversos tallers que s’hi han organitzat.

El plat fort de la fira va ser dissabte amb el concurs comarcal del cavall pirinenc català, un certamen en què els ramaders passegen els cavalls, les qualitats dels quals són valorades pels jutges. Un altre dels moments més emblemàtics és el concurs de la vaca bruna, un esdeveniment ja consolidat i organitzat per l’associació de criadors de vaquí de raça Bruna dels Pirineus del Flamisell. Al certamen, que va tenir lloc ahir, hi van participar una quinzena d’explotacions.

La fira ja va començar el dijous passat amb una jornada tècnica centrada en el cavall pirinenc en què hi va haver ponències a càrrec de diversos veterinaris, nutricionistes i cuiners. L’objectiu és donar a conèixer les propietats d’aquesta carn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia