Societat

Municipal

Impulsen el pacte local per l’educació a Premià de Mar

Inclou accions com ara la subvenció dels llibres de text i material escolar

Diversos centres no van firmar el document, tot i lloar-lo, en espera que el ratifiquin els respectius consells escolars

Premià de Mar impulsa el pacte local per l’educació. El document, presentat per l’equip de govern en minoria (CiU i PSC), recull les propostes que es van demanar que fessin els diversos centres educatius del municipi.

Un dels pilars principals serà la subvenció dels llibres de text i material escolar –que ja s’ha dut a terme aquest curs– de manera universal per a tots els alumnes. El pacte també assenyala la intenció de potenciar les subvencions per al transport dels universitaris i dels estudiants de mòduls de formació professional. El document inclou aspectes de caire més social com ara la figura dels educadors de carrer, que s’implantarà al municipi per intentar combatre l’absentisme escolar. Entre altres accions, també hi figuren la potenciació de l’esport escolar, el reforç en l’aprenentatge de l’anglès i programes per al foment de la cultura. Ahir es va procedir a l’acte de signatura del document per part d’algunes de la trentena d’entitats de diversos sectors que s’hi han adherit.

No obstant això, diversos centres escolars del municipi no van estampar ahir la seva firma adduint que primer s’havia de sotmetre el pacte a la consideració dels respectius consells escolars. Tot i això, des dels centres educatius es va lloar el contingut del document.

“Aquest pacte és un text obert i s’hi esperen més aportacions que permetin ampliar-lo”, va manifestar el primer tinent d’alcalde del municipi, Miquel Àngel Méndez (CiU). El regidor també va lamentar que la resta de formacions polítiques de l’Ajuntament no figurin en el pacte: “No hi són. Els hem convidat i els hem demanat les seves aportacions”, va comentar el regidor.

LA FRASE

Aquest pacte és un text obert i s’hi esperen més aportacions que permetin ampliar-lo
Miquel Àngel Méndez
Primer tinent d’alcalde de Premià de Mar

Una part de l’oposició es mostra crítica

Per la seva banda, alguns dels grups de l’oposició a l’Ajuntament (CP, ERC i ICV-EUiA) van enviar un comunicat conjunt en què criticaven el fet que no s’hagués incorporat al pacte cap de les seves propostes. Entre d’altres, es demana “una metodologia participativa per fer del document que es presenta una eina de dinamització i cohesió”, i s’exposen algunes iniciatives, com ara “una proposta de mapa escolar municipal” i “la necessitat d’establir criteris de renda de les famílies” per la subvenció dels llibres de text.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt