Societat

societat

Infància busca local a prop de la Ciutat de la Justícia per als MENA

La qüestió del col·lapse a la fiscalia de menors per l’alt nombre de menors estrangers no acompanyats (MENA) que arriben a Catalunya segueix sense solució. El problema és que aquests joves han de passar per fiscalia per, entre altres coses, acreditar que són menors d’edat i quedar protegits per la direcció general d’Atenció a la Infància (DGAIA). La directora de la DGAIA, Georgina Oliva, va explicar ahir a l’agència ACN que només a l’octubre n’han arribat 208. Això fa que no sigui fàcil adjudicar-los plaça en un centre i alguns acaben passant dues o més nits a les dependències de la fiscalia.

Oliva va explicar que s’està buscant un local pròxim a la Ciutat de la Justícia on els joves puguin passar aquests dies d’espera acompanyats d’un equip d’educadors. De fet, fa unes setmanes la DGAIA va habilitar una sala a la fiscalia de menors amb sofàs, nevera i microones, però la degana de la Ciutat de la Justícia la va fer tancar i els nois van tornar a la sala d’espera. Oliva admet que no hi ha prou recursos –aquest any s’han atès 1.112 MENA– i subratlla que la previsió de 200 noves places en centres d’acollida s’està endarrerint per la intervenció dels comptes de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia