Societat

Societat

El Gran Recapte continua acumulant “tones de solidaritat” en la segona jornada de la campanya

La novena edició confia recollir 4.300 tones d’aliments en els més de 2.700 punts a tot el país

La novena edició del Gran Recapte d’Aliments continua aquest dissabte la segona i darrera jornada de la campanya. Aquest s’espera que sigui el dia més fort de la iniciativa, que té 2.700 punts de recollida arreu de Catalunya. A les portes dels mercats i supermercats es tornen a situar, per torns, fins a 27.000 voluntaris, que es dirigeixen als compradors per demanar la seva col·laboració omplint una de les bosses que se’ls facilita i on se’ls demana que comprin oli, conserves de peix o de carn, llet, o verdures i llegums cuites en pots de vidres o llaunes. El Banc d’Aliments confia acumular “tones de solidaritat”, traduïdes en 4.300 tones d’aliments entre divendres i dissabte, una xifra semblant a la de l’any passat.

“És una bona forma de col·laborar i ajudar a gent que no té tanta sort o no està en una situació tan bona, així podem donar-los recursos i estar amb ells”, ha apuntat en Josep Maria, un dels compradors que ha agafat una bossa del Gran Recapte, a més de dur la seva cistella. A la bossa que ha donat hi ha posat aliments “per omplir molt en un àpat, ric en proteïnes i hidrats”.

L’Anna és una de les altres desenes de persones que han participat, i ho ha fet dos cops, un divendres i l’altre aquest dissabte. Hi ha posat oli, llegums, arròs, llet i ha dit que també volia afegir-los torró, aprofitant que el Nadal està a tocar, “però sé que no es posa”, ha comentat l’Anna, que creu que s’hauria d’ajudar “sempre” i no només en aquestes dates.

“Amb pocs euros de cost extra a la cistella de cadascú podem alimentar a molta gent que ho necessita”, explica en Xavi Torres des del Mercadona del Mercat Central de Tarragona, on fa de voluntari. “Els donem una bossa quan entren, només han de donar-nos-la quan surten i nosaltres ens encarreguem d’organitzar-la per posar els aliments a les caixes”, ha explicat.

El ritme de donacions en aquest supermercat és continu, i és que aquest és un dels punts amb més moviments a la ciutat, amb milers de compradors diaris. Divendres van omplir sis banyeres i compten que aquest dissabte també podran arribar a omplir-ne sis més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC