Societat

societat

El TSJC ratifica que l’amiant també causa càncer d’esòfag

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha reconegut que el càncer d’esòfag que va causar la mort d’un treballador de la fàbrica Rocalla de Castelldefels (Baix Llobregat) va ser causat per la seva exposició continuada a l’amiant. La sentència en ratifica una d’anterior, dictada l’estiu del 2016 pel jutjat social número 3 de Barcelona, i desestima així el recurs presentat per l’empresa Uralita i l’Instituto Nacional de Seguridad Social (INSS). El TSJC obliga l’INSS a admetre l’origen laboral de la malaltia i, per tant, a incrementar l’import de la pensió de viduïtat de la companya. L’operari mort havia treballat durant més de vint anys en la fabricació de fibrociment a la fàbrica de Castelldefels.

La sentència del TSJC és la primera d’un tribunal superior de justícia de l’Estat espanyol que reconeix el càncer d’esòfag com a derivat de l’amiant, segons afirma el Col·lectiu Ronda. La sentència recorda que la Comissió Europea insta a prendre en consideració “els coneixements actuals i els criteris científics contrastats” per considerar si una malaltia té origen laboral, així que es poden establir relacions entre feina i dolences més enllà de la llista de patologies tradicional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia