Infraestructures i serveis

Una avaria deixa sense fix un sector de Mas Xirgu

Fa una setmana que no tenen línia telefònica fixa i les empreses afectades denuncien que això els repercuteix en la facturació

Telefónica respon que l’afectació és important i hi estan treballant

Fa una setmana que un sector del polígon Mas Xirgu de Girona està sense telèfon fix, segons va denunciar ahir Ricard Sayeras, el director administratiu de l’empresa Olympia , una de les afectades. Telefónica els ha explicat, assenyala Sayeras, que es tracta d’una avaria important i que els tècnics hi estan treballant. L’avaria afecta també altres empreses de la mateixa nau 7B del polígon Mas Xirgu, com ara Recanvis i Colors, i fins i tot alguns abonats particulars dels carrers veïns.

Ricard Sayeras va explicar que el dijous 16 de setembre a la tarda els telèfons van començar a fallar i l’endemà, divendres, a les vuit del matí, quan van iniciar la jornada laboral es van trobar que no hi havia línia telefònica fixa i només funcionaven els telefònics mòbils i internet. El divendres 17 de setembre van avisar de la incidència Movistar, que els va confirmar l’avaria i que s’hi estava treballant demanant-los paciència. L’empresa Olympia es dedica als recanvis de moto, bicicleta, cotxe i pintura. Ricard Sayeras va explicar que des de divendres passat es comuniquen amb els clients a través del correu electrònic i amb els telèfons mòbils particulars. “Insistim a Telefónica, la qual amb molt bones paraules ho lamenten, però ens repeteixen que l’avaria és molt important i que els tècnics hi estan treballant molt intensament”, recalca Sayeras. El contacte que tenen de la companyia són les persones que atenen els abonats en els denominats “call centers” i “no passes d’aquí”, lamenta Sayeras. També ho han denunciat a través de les xarxes socials . Han aconseguit desviar les trucades que arriben al número fix en una centraleta virtual a un mòbil, però ara només tenen una línia de les quatre que hi havia. “És un desgavell”, diu Sayeras. També es troben en la mateixa situació a Recanvis i Colors. El seu director, Josep Maria Barnada Payet, ha explicat el perjudici que els suposa no disposar de totes les línies: “Hi ha moltes trucades que es perden i això vol dir que els clients no poden contactar amb nosaltres.”

Aquesta setmana sense línia telefònica fixa ha repercutit en la facturació de l’empresa. “Estem facturant un deu per cent menys que l’any passat per aquestes dates”, xifra Sayeras. Tot i l’ús habitual dels mòbils i el correu electrònic per fer comandes, el fix és necessari a l’hora de fer aclariments. “No és només que el client necessiti una determinada peça, és també fer consultes als catàlegs que els clients no tenen.”

LA FRASE

Hem desviat les trucades de la línia fixa a un mòbil, però perdem moltes trucades
Josep Maria Barnada
DIRECTOR DE RECANVIS I COLORS

LA FRASE

Estem facturant un deu per cent menys que l’any passat per aquestes dates
Ricard Sayeras
director administratiu de l’empresa olympia

LA DATA

16.09
Dijous a la tarda
és quan les empreses afectades van començar a tenir problemes amb el fix


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA