Infraestructures i serveis

L’incompliment de serveis mínims dels maquinistes ha obligat a cancel·lar 195 trens

L’absència de maquinistes per la vaga provoca alternacions en la circulació de combois

S’ha interromput temporalment el servei a les estacions de Catalunya i Sants per l’aglomeració d’usuaris

La protesta afecta el 50% del servei i s’ha hagut de tancar per aglomeracions les estacions de Catalunya, Terrassa i Mollet Sant Fost

Els serveis mínims decretats davant la vaga convocada a Renfe pel Sindicato Español de Maquinistas y Ayudantes Ferroviarios (Semaf), que suposaven el 85% dels trens programats habitualment, no s’estan complint a Catalunya perquè alguns maquinistes no s’han presentat a treballar.

Així ho ha informat en un comunicat la companyia, que ha indicat que aquestes absències estan produint alteracions en la prestació del servei de Rodalies de l’àrea de Barcelona, que ha hagut de suspendre la circulació de 195 trens fins a les 13 h, fet que ha provocat retards “molt importants” a Rodalies. L’incompliment dels serveis mínims afecta el 50% del servei previst.

Cap a les 11 h, Renfe ha informat que s’ha interromput la circulació de trens de Rodalies a l’estació de Sants per “l’incompliment de serveis mínims” dels maquinistes que “no estan realitzant els relleus programats” i que ha provocat “importants afectacions” al servei. A l’alta velocitat sí que s’han complert els serveis mínims. Cap a les 11.45 h s’ha reprès la circulació d’alguns trens, amb una acumulació de retards “molt important”, segons Renfe, a tota la xarxa.

Rodalies està informant a través dels seus canals disponibles de la situació en aquestes línies i dels combois que circulen a cada moment, i lamenta les molèsties que s’està ocasionant als usuaris.

Els retards i la disminució de freqüències ha provocat l’aglomeració d’usuaris en algunes andanes i, segons informa la companyia, s’ha hagut de tancar “per seguretat” les estacions de plaça Catalunya, Terrassa i Mollet Sant Fost.

Renfe “està estudiant” quines mesures prendrà contra els maquinistes que han incomplit els serveis mínims, la qual cosa entén com “un acte deliberat” dels vaguistes, i assegura que es pronunciarà “amb tota la duresa possible”.

Des de la companyia s’afirma que els ciutadans “estan patint les conseqüències d’una vaga absolutament injustificada i de la posició inadmissible dels dirigents del sindicat de maquinistes”. De fet, l’estació de Plaça Catalunya de Rodalies ja ha pogut reobrir, després d’estar temporalment tancada aquest migdia per evitar aglomeracions derivades de la vaga de maquinistes.

Alguns conductors, segons Renfe, no han complert els serveis mínims, i s’han hagut de cancel·lar molts serveis i hi ha hagut importants retards. Al matí, també s’ha hagut de suspendre el servei a l’estació de Sants, que finalment també ha pogut reprendre’l. S’han cancel·lat com a mínim 195 trens i el servei és la meitat del previst.

Vaga arreu de l’Estat

Aquest dijous ha arrencat la primera jornada de la vaga de vuit dies convocada en Renfe pel Semaf per als dies 30 de setembre i 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre, i que provocarà en tot l’Estat la cancel·lació de centenars de trens.

Concretament, per a les primeres quatre jornades de vaga, a la qual no s’han sumat altres organitzacions sindicals, el gestor ferroviari ha hagut de suspendre a la xarxa espanyola la circulació d’un total de 892 trens, dels quals 267 són d’alta velocitat i llarga distància i 625 de mitja distància, als quals se sumen 813 de serveis de mercaderies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat