Infraestructures i serveis

Llum tallada als pisos ocupats de Santa Coloma

Els afectats ho denuncien amb una mobilització a la seu d’Endesa

La companyia ho justifica pels fraus elèctrics i l’Ajuntament admet que està lligat “de mans i peus”

Una mobilització de persones que s’han quedat sense llum als blocs ocupats a la carretera Castanyet, a Santa Coloma de Farners, es van concentrar divendres davant de la seu d’Endesa a Girona per denunciar que se’ls havia tallat el subministrament “sense cap avís” des del 28 de desembre. Segons la portaveu dels afectats la mesura ha deixat a les fosques 36 adults i 24 infants “de famílies vulnerables”.

En la protesta es va interpel·lar la subministradora i l’Ajuntament de Santa Coloma acusant-los de defensar els fons voltor propietaris dels blocs i d’ignorar les situacions personals a les quals s’ha abocat aquestes famílies, tenint en compte que “fa mesos que s’està lluitant per aconseguir comptadors solidaris de llum i aigua i també per lloguers socials”. Els manifestants també denuncien que no s’apliqui l’acord establert entre Endesa i la Generalitat segons el qual la companyia es compromet a garantir un subministrament bàsic amb un comptador temporal quan hi ha famílies vulnerables afectades; retreuen a l’Ajuntament que “l’única resposta del consistori ha estat posar una aixeta d’aigua fora de la comunitat on han d’anar a emplenar galledes”.

Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, fonts de la companyia elèctrica asseguren que es va actuar contra el frau elèctric (es van desconnectar 47 punts que agafaven directament la llum de la xarxa), i pels riscos que aquestes connexions suposaven, ja que podien provocar curtcircuits i incendis. L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, hi afegeix per la seva banda que el consistori és conscient de la situació i que s’estan buscant solucions a través dels serveis socials per a les famílies vulnerables, però admet que la situació és complexa perquè s’hi barregen problemes de convivència i la presència de màfies. Hi afegeix que la dificultat per localitzar els fons d’inversió propietaris dels edificis i contactar-hi deixa la situació “als llimbs” i fa que els Ajuntaments estiguin “lligats de mans i peus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles