Infraestructures i serveis

Lloret activarà al març la zona verda de pàrquing

Dilluns ja enviaran distintius als veïns, que han de pagar 5 euros per activar-los

L’Ajuntament de Lloret de Mar començarà a enviar dilluns, per correu ordinari, el distintiu d’aparcament per a la nova zona verda d’aparcament a tots els residents que paguen l’impost de vehicles al municipi.

El govern local ha decidit implantar aquest any aquesta mesura, a partir de l’1 de març, i d’entrada només en quatre zones d’estacionament que fins ara eren gratuïtes. Ja abans de Setmana Santa, doncs, els no residents hauran de pagar per aparcar-hi tarifes anàlogues a les de les zones blaves. Els segons residents amb propietats i persones que treballen a la ciutat podran sol·licitar l’adhesiu per 60 euros anuals.

Els veïns, 5 euros

La recepció de l’adhesiu, però, no implica cap cost ni dret, ja que per poder-ne fer ús caldrà activar-lo abans del 28 de febrer, a través del web del consistori , i abonar la taxa de 5 euros establerta per primer cop en les ordenances fiscals d’aquest 2022.

Un cop activat, s’haurà d’enganxar a la part inferior dreta del parabrisa davanter del vehicle de manera que sigui clarament visible. El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, ha remarcat que “és imprescindible activar el distintiu perquè sigui vàlid” i ha destacat que “aquesta zona verda ha de contribuir a facilitar l’estacionament als residents”.

Amb el distintiu, els residents podran estacionar de forma gratuïta a les àrees de zona verda establertes: l’aparcament de les pistes de raqueta de la piscina municipal (270 places), el de la zona esportiva (195 places), el de Can Xardó (140 places), el de Fenals (130 places) i el de Can Saragossa (33 places).

Tot i tenir el distintiu, caldrà obtenir un tiquet en els parquímetres o a través de mitjans de pagament telemàtic (a través de l’app Aparcare), que en el cas dels residents amb distintiu serà a cost zero i tindrà una durada de 48 hores, i serà necessari obtenir un altre tiquet passat aquest temps per assegurar que hi hagi rotació i que els usuaris han abonat la taxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona