Infraestructures i serveis

Tres estacions més de Girocleta a punt d’estrenar-se

Són les que es van seleccionar a través d’un procés participatiu a la plaça Celestina Vigneaux, Sant Narcís i Taialà

El servei s’ofereix un any gratuïtament als joves que aquest any facin 16 anys

La xarxa de Girocleta, el servei d’ús compartit de bicicleta a Girona, s’amplia amb tres noves estacions que ja estan instal·lades i només pendents de les últimes connexions. Són les de la plaça Celestina Vigneaux, l’avinguda Sant Narcís (cantonada amb el carrer Antoni Gaudí) i Taialà, a prop de l’escola d’aquest barri. L’entrada en funcionament d’aquestes tres estacions només està pendent de la incorporació a la xarxa d’unes noves targetes electròniques, l’actualització del sistema i altes de connexions elèctriques, i es preveu imminent.

“Confiem que només és qüestió d’alguns dies, si no surt cap entrebanc”, avança Marta Sureda, regidora de Mobilitat i Via Pública, que explica que l’estació de Taialà ja s’ha posat en fase de proves per a aquests últims ajustos.

Aquestes tres estacions són les que es van seleccionar mitjançant un procés participatiu que va recollir propostes ciutadanes per a noves ubicacions del servei. Amb aquestes incorporacions la xarxa de Girocleta s’amplia de 23 a 26 parades, amb unes 270 bicicletes repartides a la ciutat. El servei tenia a final del 2021 uns 3.250 usuaris inscrits, i s’anava recuperant progressivament de la disminució d’ús que van provocar les limitacions de mobilitat per la pandèmia.

“Crear hàbits”

Per incentivar l’ús de la Girocleta, l’entrada en servei de les tres noves parades coincideix amb la iniciativa municipal d’oferir un any de Girocleta gratuït a tots els joves que aquest 2022 facin 16 anys (nascuts el 2006). L’Ajuntament calcula que a Girona hi ha unes 1.218 persones que podrien beneficiar-se d’aquesta mesura.

Aquest segment de població no és el més important entre els usuaris de la Girocleta i precisament per aquest motiu Sureda considera important potenciar-lo. “Setze anys és l’edat mínima per ser usuari del servei, és també l’edat en què aquests joves no disposen encara de carnet de conduir i la bicicleta els dona una llibertat de moviment. Però oferint-los per primer cop un any d’abonament gratuït també pretenem crear hàbits i fomentar el desenvolupament d’una mobilitat sostenible a la ciutat”, explica la regidora.

Des del desembre passat s’han ampliat horaris i el servei de Girocleta és operatiu les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any.

LA XIFRA

1.218
joves
nascuts el 2006 a Girona poden beneficiar-se per primer cop del servei de Girocleta gratuït durant un any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES