Infraestructures i serveis

Amplien la comissaria conjunta de Banyoles

Interior ho justifica per l’increment d’efectius de la policia local i dels Mossos

El Departament d’Interior i l’Ajuntament de Banyoles posaran a licitació a principi de l’any vinent l’ampliació de la comissaria conjunta de la policia local i dels Mossos d’Esquadra, situada a la zona de la Farga de la capital del Pla de l’Estany. Després de visitar aquest equipament i de signar el conveni d’ampliació, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va fer aquest anunci i va remarcar que ho ha fet necessari l’ampliació del nombre d’agents durant els últims anys. La Unitat de Seguretat Ciutadana de Banyoles, els últims dos anys, ha passat dels 48 agents del 2020 als 52 d’aquest 2022 i l’Àrea Bàsica Policial Gironès-Pla de l’Estany s’ha ampliat amb 34 nous agents els últims dos anys, arribant així als 247.

Elena ha manifestat que aquesta ampliació dona continuïtat al projecte de comissaria conjunta, que reforça, sempre segons ell, la proximitat que està en l’ADN de la policia local i de les unitats de seguretat ciutadana dels Mossos; incrementa la coordinació entre els dos cossos policials i comporta la inversió en més mitjans humans i materials.

El conseller ha informat que la Generalitat vol ampliar la plantilla dels Mossos d’Esquadra dels 18.000 actuals als 22.000 d’aquí a l’any 2030 a raó d’entre 800 i 850 nous agents, cosa que comportarà l’ampliació de moltes comissaries.

Elena també ha remarcat que l’ampliació de plantilles s’està produint als cossos dels Bombers de la Generalitat i dels Agents Rurals. “Per estar a prop dels ciutadans, cal ser més. La proximitat la garanteixen els mitjans”, ha reblat.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha afirmat que el model de comissaria conjunta pot ser molt últim al conjunt del país i ha remarcat la importància que en una comarca com el Pla de l’Estany hi hagi un punt únic de seguretat. “La suma, resta”, ha sentenciat, per subratllar que la inversió conjunta en l’ampliació comporta un estalvi per les dues parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona