Infraestructures i serveis

Restablerta l’alta velocitat entre Barcelona i Figueres

Una avaria a la catenària ha fet aturar nou hores el servei

La circulació de la línia d’alta velocitat entre Barcelona, Girona i Figueres ha quedat restablerta a les 18.20 hores després de més de nou hores d’aturada, segons ha informat Renfe. Tècnics d’Adif han reparat l’avaria que afectava les instal·lacions al túnel de Sants, on ha quedat atrapat un tren aquest matí, a les 09.20 hores. Els Bombers de Barcelona han hagut d’evacuar els 111 passatgers que hi viatjaven per una sortida d’emergència del túnel. El comboi aturat s’ha apartat a Can Tunis cap a les 14.30 hores.

L’avar a la catenària havia fet aturar un tren Avant d’alta velocitat a les 9.20h i ha obligat a tallar la circulació entre Barcelona i Figueres. Segons ha informat Renfe , amb l’ajuda dels Bombers i la Guàrdia Urbana s’ha considerat que la millor opció per a l’evacuació era fer-los anar per la sortida d’emergència més propera.

Tècnics d’Adif van treballar tot el dia per resoldre la incidència, fet que va afectar els serveis que connecten Sants amb Girona i Figueres. Renfe ha anat desviant els viatgers i serveis afectats pel tall de circulació cap als trens de Rodalies que fan el mateix trajecte. Protecció Civil ha activat l’alerta Ferrocat durant l’operatiu de rescat dels passatgers.

Un cop evacuats els passatgers del tren aturat, Renfe ha habilitat un autocar per acabar el trajecte per carretera. La companyia ha anunciat que s’aplicarà el compromís de puntualitat amb el retorn del 50% de l’import del bitllet si hi ha retards superiors als 15 minuts i del 100% si els retards superen els 30 minuts.

Aquesta nova incidència arriba només unes hores després que un altre tren de l’alta velocitat quedés avariat a quarts de nou de la nit també en un túnel de Sants amb 94 passatgers a bord. L’avaria també va obligar a tallar la circulació de trens de l’alta velocitat. La incidència es va acabar solucionant enviant un tren buit que va empènyer el comboi avariat fora del túnel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona