Infraestructures i serveis

societat

Girona organitza una visita turística a la muralla amb una cadira de rodes adaptada com a prova pilot

L’objectiu és permetre l’accés a les persones amb mobilitat reduïa al patrimoni cultural de la ciutat

L’Ajuntament de Girona i Mifas han organitzat avui a la tarda una visita turística a la muralla amb una cadira de rodes adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d’una prova pilot en la qual s’utilitza una cadira Joëlette per recórrer la muralla des de la Torre Gironella fins a la Torre del general Peralta. L’objectiu és permetre l’accés a les persones amb discapacitat o mobilitat reduïa en el patrimoni cultural que actualment és inaccessible per a aquest col·lectiu.

D’aquesta manera, la Joëlette és un tipus de cadira tot terreny amb una sola roda que, amb l’ajut de persones acompanyants, permet que les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda puguin practicar senderisme. Com a tal, es tracta d’una eina inclusiva que permet a tothom l’accés a entorns naturals i espais no urbanitzats que, per les característiques de les seves pistes, camins i senders, no permeten l’ús de cadires convencionals motoritzades o altres. En aquest cas, però, la cadira Joëlette s’ha utilitzat en un espai urbà per descobrir un patrimoni cultural inaccessible per a persones amb mobilitat reduïda

L’acció s’emmarca dins del Pla Estratègic de Turisme de la ciutat amb l’objectiu de potenciar el turisme universal i fer de Girona una destinació turística oberta a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia