Infraestructures i serveis

GIRONA

Amplien la xarxa d’estacions de la Girocleta amb cinc punts més d'estacionament

L’Ajuntament de Girona ampliarà el nombre d’estacions de Girocleta amb cinc punts més d’estacionament. Estaran situats als barris de Fontajau, Pont Major, Domeny, Eixample i Santa Eugènia. El consistori, a través de l’empresa pública Transports Municipals del Gironès (TMG), ja ha tret a licitació els treballs per fer la instal·lació. Amb aquests nous punts, la ciutat passarà a tenir un total de 35 estacions de Girocleta.

“Reforçar la Girocleta és reforçar la mobilitat sostenible i la cohesió veïnal perquè les estacions de Girocleta acosten les persones i els barris de la nostra ciutat”, afirma l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

Amb aquesta acció es pretén potenciar els desplaçaments per la ciutat en bicicleta i la mobilitat activa, per així reduir les emissions atmosfèriques i la contaminació acústica. Es preveu que els treballs tinguin un cost aproximat de 150.000 euros i les estacions entrin en funcionament a finals d’estiu.

Una de les noves estacions estarà situada a la rambla de Xavier Cugat número 43, la qual complementarà la que ja hi ha en aquesta via en el número 1. A Pont Major, el barri passarà de tenir una estació a tenir-ne dues. La nova es col·locarà a l’encreuament entre el passeig de Sant Joan Bosco i el carrer d’Àngel Marsà i Beca, a tocar del pont de l’Aurora.

També es reforçaran els punts d’estacionament que hi ha a l’Eixample, amb una nova estació al carrer de la Creu, a tocar de la rotonda de la plaça dels Països Catalans; i a Santa Eugènia, amb una nova estació a la rotonda del Tren d’Olot.

L’última ubicació és l’encreuament entre els carrers de la Font de la Teula i de Roberto Bolaño Ávalos. Aquesta nova estació permetrà que la Girocleta arribi al barri de Domeny.

L’actuació és finançada un 90% pel Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia financiat per la Unió Europea NextgenerationEU. Ja s’han fet 7 de les 12 estacions previstes amb aquests fons. Es tracta de les estacions de l’Escola de Taialà, del carrer d’Antoni Gaudí, del carrer del Migdia amb el carrer del Riu Freser, del Mercat del Lleó, de l’avinguda de Lluís Pericot número 28, del passeig d’Olot número 53 i de la plaça de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat