Infraestructures i serveis

VIDRERES

Queixes per irregularitats en les factures de Rec Madral

Veïns d’Aiguaviva Parc denuncien que Rec Madral els cobra rebuts de l’aigua amb recàrrecs per suposats consums elevats que no són reals. Segons explica Manuel Carvajal, president de l’Associació de Veïns d’aquesta urbanització de Vidreres, la companyia es pot passar mesos –en alguns casos assegura que fins i tot un any– sense fer lectures dels comptadors dels seus abonats. Durant aquest temps, Rec Madral emet factures, que són bimensuals, sense cobrar la part variable, la que correspon al consum d’aigua.

Quan, finalment, la companyia fa la lectura del comptador acumula tot el consum en un sol rebut. Això provoca que alguns abonats superin el tram de 12 m³ de consum, a partir del qual l’aigua es cobra més cara, i acabin pagant factures amb una penalització que no els pertoca. “S’acumulen diverses lectures en una sola factura i, com que et passes de tram, et fan pagar més de cànon”, explica Carvajal. “En algun cas s’ha acumulat en una sola factura el consum de tot un any, amb un import a pagar de més de mil euros, amb recàrrecs inclosos”, detalla.

A més, els veïns es queixen que no hi ha manera que Rec Madral atengui les seves demandes. Molts abonats han reclamat que es refacin les factures amb les lectures correctes, i que, en conseqüència, se’ls aboni la quantitat que la companyia els ha cobrat de més. Com que no se’n surten, alguns veïns han deixat de pagar les factures. Rec Madral, però, ha actuat en conseqüència i ha retirat més d’una trentena de comptadors d’abonats que havien decidit no pagar els rebuts per aquest motiu. “Han tret comptadors perquè els veïns paguin les factures endarrerides, però no hi ha manera que Rec Madral pagui allò que ha cobrat de més a aquests abonats”, explica Carvajal. Segons els veïns, a més, la retirada d’aquests comptadors s’ha fet sense cap notificació prèvia, tot i que la llei així ho exigeix.

Fonts de Rec Madral han assumit que s’han produït errors en algunes factures, però asseguren que s’atenen totes les demandes dels abonats i es tornen les quantitats cobrades de més. També admeten que s’ha procedit a la retirada d’alguns comptadors, però que en cap cas s’ha fet sense una notificació prèvia a l’abonat.

Fuites i reparacions

Un altre problema que assenyala Carvajal té a veure amb les fuites que es produeixen a la xarxa en baixa d’Aiguaviva Parc. Assegura que són constants i recurrents, amb el problema afegit que quan Rec Madral les repara no arregla els esvorancs de les voreres. “Hi ha veïns que durant dies no ha pogut sortir del garatge en cotxe i fins i tot una dona que va en cadira de rodes va estar un mes sense poder sortir de casa”, manifesta el president de l’Associació de Veïns.

La companyia admet a aquest diari que, en aquest cas, els veïns tenen “tota la raó”, però assegura que l’empresa ja no disposa de recursos per fer front a aquestes reformes perquè cada cop té menys abonats i assumeix que en pocs mesos podria tancar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona