Societat

Successos

Detenen un mestre de l’escola Vedruna per abusos

El docent, que també treballa en un esplai, ha entrat a la presó

Els Mossos van trobar proves dels abusos estirant el fil d’una denúncia del 2015, en aquell cas per tocaments als alumnes

Els Mossos d’Esquadra han detingut un mestre de l’escola Vedruna de Barcelona, de l’ordre de les germanes carmelites, i monitor d’un centre scout d’Horta-Guinardó, acusat d’un delicte d’agressió sexual a menors pel qual ja ha entrat en presó preventiva.

La detenció es va fer al desembre després que els investigadors, que ja havien detingut el docent el 2015 però que l’havien deixat en llibertat per falta de proves, descobrissin nous abusos arran d’estirar el fil d’aquell primer cas. En la nova actuació els Mossos van descobrir que el mestre no només havia fet tocaments, com es va denunciar la primera vegada, sinó que havia abusat sexualment d’un menor. El presumpte agressor té 32 anys.

Després de la seva primera detenció, el 2015, en la qual va quedar en llibertat per ordre de la jutgessa, el detingut va continuar exercint com a professor a l’escola Vedruna. Aquesta escola, situada al barri de Gràcia, va ser fundada el 1862 per les germanes carmelites de la caritat.

Abans del primer arrest, el 2015, els Mossos d’Esquadra van informar al director de l’escola i van escorcollar el domicili del docent, on van intervenir una gran quantitat de material informàtic. No obstant això, no hi van trobar imatges explícites de contingut sexual de menors, de manera que la jutgessa el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Nens despullats

Els Mossos d’Esquadra van continuar analitzant el contingut del material informàtic intervingut al sospitós fins que, finalment, el 2016, van trobar fotografies de nens despullats. La jutgessa, quan va tenir-ne coneixement, va citar els nens que apareixien en les fotografies, un dels quals va assegurar davant la magistrada que el professor no només l’havia sotmès a tocaments, sinó que l’havia agredit sexualment.

Després de diversos tràmits d’investigació, la jutgessa va ordenar als Mossos que detinguessin al sospitós, que encara continuava exercint com a professor al col·legi religiós, el 18 de desembre passat. Després de prendre-li declaració, va acordar enviar-lo a la presó. En el marc de la investigació, els Mossos d’Esquadra han pres declaració en les darreres setmanes a diversos alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró