Societat

Contra els tabús de la sexualitat de les dones, a Banyoles

La pintora i activista Zinteta exposa aquest mes a Cal Drac la mostra ‘Estimar-nos per a transformar juntes’

Fins al dia 23 d’aquest mes es pot visitar a la sala Mirador de l’espai jove Cal Drac, de Banyoles, l’exposició Estimar-nos per a transformar juntes, de la pintora i il·lustradora Cinta Tort, Zinteta, una artista barcelonina que a través de les seves obres denuncia, entre altres problemàtiques, la pressió social a la qual són sotmeses les dones per la seva estètica. La mostra aplega treballs de to molt personal que tenen de fil conductor el cos femení. Estimar-nos per a transformar juntes es va poder veure per primer cop en les jornades Cos i art de Barcelona i, en el cas del seu pas per Banyoles, forma part d’un programa d’activitats sobre l’apoderament femení que ha inclòs l’organització de dos tallers.

Una d’aquestes sessions, a càrrec de l’associació Mandràgores, s’ha centrat en l’autoconeixement del cos i la sexualitat, i la consegüent eliminació de tabús. L’altra sessió ha estat de pintura corporal i l’ha impartit l’esmentada Zinteta. Les participants –han explicat els organitzadors– han parlat dels seus cossos, de la realitat corporal i la pressió estètica en què les dones estan immerses en el dia a dia. “El cos –hi han afegit– ha estat el llenç, un element de comunicació, sempre des d’una perspectiva crítica i d’apoderament.”

En els tallers hi han col·laborat l’Associació dels Joves de Camós, així com el duet banyoli Deux Clichés (Joe Farnarier, veu i guitarra, i Zubel Arana, veu i xilòfon), que han ofert una actuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia