Societat

Gastronomia

I el guanyador és... Joan Roca

El Celler elaborarà el sopar benèfic que ofereix Elton John després dels Oscar

Al xef li fa il·lusió cuinar per al músic i per a Sharon Stone

El caneló de la seva mare obrirà un àpat fet amb productes californians

Joan Roca ja està més que acostumat a cuinar per a gent important, però la proposta de fer-ho per als 800 noms del món del cinema que assistiran al sopar benèfic contra la sida que Elton John ofereix el 4 de març després dels Oscar li fa molta il·lusió. “És una cita que recull molts diners, l’any passat van ser set milions, i esperem que ara encara més”, diu el cuiner, que es declara admirador del músic, a punt de fer la seva última gira mundial. Què li dirà quan el vegi? “Li donaré les gràcies per l’honor que ens fa”, explica el xef, que només desitja “que tot funcioni i que els agradi el menjar”.

Roca hi anirà amb tres caps de cuina (els seus germans es queden a El Celler), i compartirà fogons amb el personal del càtering que hi col·laborarà, però segur que en algun moment podrà saludar una de les seves actrius preferides, Sharon Stone, que no falta mai a la cita solidària. “No tinc mites, però ella m’agrada molt, sí.” A la seva dona, Anna Payet, també l’entusiasma “perquè és una dona forta, emprenedora i valenta, a banda de molt guapa”. Payet anirà al sopar, però encara no està decidit si reforçarà la sala (“explicant als comensals els plats i coses d’El Celler”) o si s’asseurà a taula com a convidada amb membres de la Fundació BBVA i de la branca americana del banc, BBVA Compass, que han estat els impulsors de la proposta. “El que tinc clar és que vestiré de negre per sumarme al moviment Time’s Up”, diu.

A través del BBVA, els Roca ja havien cuinat fa dos anys a San Francisco dins de les seves gires mundials. “Cuinarem amb productes de Califòrnia basant-nos en plats de tradició familiar i sabors del Mediterrani”, explica el xef des d’Oviedo, on ha recollit un guardó concedit per una associació de restauradors.

Els convidats d’Elton John tastaran un plat molt català, el canaló “amb recepta de la mare”, i un consomé a baixa temperatura de verdures i vieires. De segon, es podrà triar entre un llobarro al Chardonnay amb nyoquis d’avellana, tòfona i llimona o un filet cuinat al vi negre amb coca de verdures. Hi haurà una amanida de formatge i el cromatisme taronja d’El Celler de Can Roca serà el final dolç i refrescant d’una vetllada que se celebra des de fa 25 anys. L’any passat el cuiner va ser el mediàtic Gordon Ramsey (conegut per Hell’s Kitchen).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa