Societat

Obituari

Adeu a Jaume Botey, impulsor de causes justes

Exregidor del PSUC i expresident d’EUiA, presidia Cristianisme al Segle XXI

Ahir va morir a 78 anys Jaume Botey, un referent en la lluita antifranquista i en la defensa dels moviments socials i impulsor de desenes de causes justes, entre les quals el Fòrum Social Català de Teologia i Alliberament. Professor d’història i de la cultura i moviments socials de la UAB, doctor en filosofia i teòleg, era profundament creient i president del grup Cristianisme al Segle XXI. La seva mort, després d’un parell de mesos de malaltia, va deixar el país consternat.

Va ser el primer regidor d’Educació de l’Hospitalet, elegit en les llistes del PSUC, i promotor del Centre d’Estudis de l’Hospitalet. El 1999 va rebre el premi d’honor d’aquesta ciutat. Va ser president de la Casa de Nicaragua i de la cooperativa L’Olivera de Vallbona de les Monges. Va ser fundador d’ ICV i EUiA, formació que va presidir dos anys.

El seu amic Lluís Busquets i Grabulosa recordava ahir que Botey “va participar en els moviments d’església inspirats en el Concili Vaticà II entorn dels anys setanta, que van representar un desafiament al franquisme i que va viure al Camp de la Bota mentre el seu germà, l’escolapi Francesc Botey, era a la presó de Zamora per haver defensat els gitanos el 1969”.També recordava que va impulsar “la creació d’un nou model d’escoles d’adults inspirat en Paulo Freire”. Havia escrit a El Viejo Topo i col·laborava de feia anys amb Cristianisme i Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia