Salut

Servei d’estètica integral per a malaltes de càncer

La Fundació Oncolliga el posarà en marxa el mes de març i el finançarà amb els fons que recapti amb la nova edició de l’Oncobike, prevista pel 20 d’octubre

Avui s’obren les inscripcions per participar en la tercera edició de l’Oncobike, una prova de 200 quilòmetres en BTT per equips promoguda per la Fundació Oncolliga Girona. La cursa tindrà lloc el 20 d’octubre per la vall del Llémena i els diners que es recaptaran es destinaran al finançament d’un nou servei d’estètica integral per a afectades per càncer. El programa es posarà en marxa el mes vinent com a prova pilot a la seu de l’entitat (carrer Illa Fuerteventura, 10, de Girona) amb l’objectiu d’estendre’l als hospitals comarcals de Blanes, Palamós, Figueres i Campdevànol.

L’especialista en estètica oncològica, Núria Izquierdo, responsable del programa, va explicar ahir, durant la presentació de la nova edició de l’Oncobike, que el servei que s’oferirà a les pacients de càncer consistirà en sessions individuals i personalitzades destinades a esmorteir els efectes secundaris que provoquen les sessions de quimioteràpia i radioteràpia sobre la pell i les mucoses. “Els tractaments per lluitar contra el càncer aturen el creixement epidèrmic, de manera que el programa inclou, entre d’altres coses, la recuperació de la pell agredida”, va exposar Izquierdo. Durant la prova pilot és previst atendre cada mes 16 pacients; a cadascuna d’elles li oferiran entre sis i vuit sessions. En la darrera edició de l’Oncobike, es van recaptar un total de 33.264 euros.

Intercanvi d’experiències, a Olot

La Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, ha posat en marxa un grup de suport per a afectades de càncer de mama que té per objectiu apoderar les dones per mitjà d’un intercanvi d’experiències pròpies i ajudar-les guanyar confiança, seguretat, força i autonomia. El grup està dirigit per una psicòloga i per diferents professionals de la medicina, la infermeria i la dietètica, que hi aporten informació tècnica. En total s’han programat deu sessions per tractar temes tan diversos com l’autocura de la pell i les mucoses, el maquillatge corrector oncològic, la gestió de les emocions, l’alimentació, la reconstrucció del pit i la prevenció del limfoedema, entre d’altres. Les sessions es portaran a terme a la sala d’educació de l’Hospital d’Olot amb una periodicitat quinzenal i tindran una durada de dues hores, de 9.30 a 11.30 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona