Societat

Èxit de la jornada de l’autisme, a Castell d’Aro

Organitzada per la càtedra en autisme de la UdG va servir per aprofundir en els trastorns específics de la conducta

La 5a Jornada Soc Teactiu, centrada en els trastorns de la conducta, va reunir prop de 90 persones, ahir a l’IES Ridaura, a Castell d’Aro. Organitzada per la càtedra en autisme de la Universitat de Girona i l’entitat Viu Autisme va voler, en aquesta ocasió, aportar eines i, a la vegada, generar debat sobre els trastorns de la conducta associats a l’autisme.

Mario Montero, director de la càtedra, va destacar l’èxit de participació, així com el nivell dels ponents. Tot plegat, i segons Sara García, presidenta de l’entitat Viu Autisme, per generar un espai, un marc, que serveixi per dotar-se d’eines i generar un debat entre les famílies que han de conviure amb aquestes realitats. Per García i Montero és essencial anar conscienciant la població de la necessitat de dotar-se de recursos, com ara a les escoles, però també seguir treballant per explicar a la societat què representa ser teactiu i les dificultats que comportar la confluència de dues visions.

Professionals

La jornada va tenir la participació d’especialistes de primer nivell, com ara Autisme Sevilla i l’Associació de Familiars de Persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), que va preparar taller, i Ignasi Puigdellívol, professor de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona, que va analitzar el paper de l’escola inclusiva i la regulació i autoregulació de la conducta, i Joan Canimas, expert en ètica aplicada a l’acció social, que va fer un recorregut per les possibilitats, els perills i els desafiaments que comporta aquest itinerari que va del trastorn a la diversitat.

LA FRASE

La jornada és un espai per intercanviar impressions i ajudar-nos a nodrir-nos d’eines
Sara García
presidenta de viu autisme

La importància del treball pedagògic

No existeix un fàrmac per específic per a l’autisme, a diferència d’altres patologies. Hi ha tractaments per a qüestions que no per ser col·laterals són menors, com ara la depressió i el dèficit d’atenció. Però, en tot cas, i segons la vicepresidenta de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil, Montserrat Pàmies, que va obrir les jornades, és essencial el treball psicopedagògics per treballar de manera conjunta i eficient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona