Societat

transport públic

Uber torna avui a Barcelona amb llicències de conductor professional

Des de les vuit del matí d’aquest dimarts, Uber, la plataforma de transport que connecta usuaris i conductors, torna a operar a Barcelona. Aquest cop, però amb llicències VTC de conductor professional.

Uber va desembarcar a Barcelona l’abril del 2014 i es va retirar de la ciutat el desembre d’aquell mateix any després que un jutge dictaminés el cessament de l’aplicació Uber Pop. I és que, després de les denúncies dels taxistes per competència deslleial, el magistrat va constatar que els seus conductors no tenien autorització administrativa per desenvolupar la seva tasca.

Quatre anys després, la companyia torna a la capital catalana amb uberX, un servei de lloguer de cotxes amb conductor amb llicència VTC. El director d’Uber a Espanya, Juan Galiardo, ha assegurat: “Barcelona és una ciutat molt especial per Uber i aquest cop volem fer les coses bé”.

“Creiem que Uber pot formar part de la solució al gran repte de la mobilitat de la ciutat i esperem treballar de la mà de l’Ajuntament, la Generalitat i el sector del taxi per, entre tots, aconseguir que cada dia més persones deixin el seu cotxe a casa”, ha sentenciat Galiardo.

No obstant, els taxistes ja han avisat que no es quedaran de braços creuats davant el retorn de la multinacional i que tornaran a mobilitzar-se per defensar els interessos del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia