Societat

societat

Uns 40 nois, intoxicats per monòxid de carboni a Sant Hilari

Un total de 41 joves, 35 dels quals menors d’edat, van tenir una intoxicació per monòxid de carboni diumenge a la matinada en una casa de colònies als afores de Sant Hilari Sacalm (Selva). El grup estava format per 57 menors d’entre 11 i 17 anys i per 11 monitors majors d’edat, tots ells d’un agrupament escolta de Viladecans (Baix Llobregat) que passava uns dies a la zona. Un dels responsables és qui va donar l’alerta al 112 en veure diverses persones marejades sense motiu aparent, i els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 2.16 hores d’ahir. Els afectats van ser evacuats a diferents centres hospitalaris de la zona, tot i que cap d’ells va tenir una intoxicació greu. La resta dels joves que van resultat il·lesos, un total de 27, van ser traslladats al pavelló municipal de Sant Hilari Sacalm, on van passar la nit.

Segons les darreres dades, 14 joves (12 menors i 2 monitors) van ser atesos a l’hospital Trueta de Girona; 11, a l’hospital Santa Caterina de Salt (10 menors i 1 monitor); 8, a l’Hospital General de Vic (7 menors i 1 monitor) i 8, a l’hospital de Palamós (6 menors i 2 monitors). En aquest darrer hospital, que disposa de cambra hiperbàrica, hi van traslladar les persones amb signes aparents de més gravetat. Els Mossos investiguen els fets i la principal hipòtesi és que la intoxicació hauria estat provocada per la instal·lació d’un grup electrogen a la planta baixa de la casa. Fins allà es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers, deu patrulles dels Mossos i onze unitats del SEM, i entre tots van traslladar els nois.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia