Societat

Societat

Rubianes torna a la Barceloneta

L’antic carrer Almirall Cervera, artèria del barri mariner, passa a portar el nom de l’artista

Música, poesia i records, protagonistes de la festa

Entranyable, divertida, tendra, poètica, anecdòtica, descarada i a estones també subversiva. La festa que va fer oficial el canvi de nom del carrer Almirall Cervera pel de Pepe Rubianes, a tocar de la platja de la Barceloneta, va aplegar ahir amics, admiradors i veïns de l’artista galaicocatalà, que va morir a Barcelona el març del 2009. No és un carrer qualsevol del barri, és el carrer on ell va viure, l’artèria principal de la Barceloneta, que enllaça amb el passeig de Joan de Borbó –“a veure què passa ara!”, va alertar Manel Fuentes, conductor de l’acte, que va aprofitar la presència de l’alcaldessa, Ada Colau, per reivindicar un carrer per a un altre gran artista desaparegut, en Carles Flavià–, “perpendicular amb el Govern Militar”, va incidir la germana de Rubianes, Carme, que va recordar “la capacitat de comunicació amb la gent” que tenia l’actor.

Records, agraïments i nostàlgia. Els seus amics van voler compartir des de dalt de l’escenari moments viscuts amb l’artista, les seves intervencions irreverents, les seves crítiques vers les injustícies i el seu amor per la vida, sobretot per un món més just. Cristina Dilla, Andreu Buenafuente, Lucila Aguilera, María Rosales, Rosana Torres, Josep Parramon, Francesc Orella, Joan Lluís Bozzo, Joan Gracia, Pep Molina i el pare Manel, “les vídues de Pepe Rubianes”, com ells mateixos es fan dir, van destacar de manera molt emotiva com n’era de lliure l’artista, “un home de veritat”, “amb una manca absoluta de prejudicis”.

Corina Oproae, Eva Mateu, Pol Forment i Jordi Llompart van llegir poemes escrits per l’artista, obra que la seva germana Carme va prometre que difondria. Joan Manuel Serrat, Èric Vinaixa i la Gumbo Jass Band van posar les notes musicals a la festa, a la qual també hi van assistir el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Barceloneta, Manuel Martínez. “Visca en Pepe! Visca Barcelona! Visca la República!”, es va cridar des de l’escenari, el dia en què es feia també una gran manifestació pels polítics catalans empresonats, el mateix en què Rubianes va tornar a la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia