Societat

Els tossencs podran triar l’ús futur de l’edifici consistorial

Es farà un procés participatiu per decidir el futur de l’actual edifici, que quedarà en desús un cop es traslladi l’activitat municipal a La Nau

Hi podran participar els empadronats d’almenys 14 anys

L’Ajuntament de Tossa de Mar va fer ahir la presentació oficial del procés de participació ciutadana que haurà de decidir quin ús es donarà a l’actual edifici del consistori un cop s’hagin traslladat totes les dependències a la nova seu, prevista a La Nau. Ja hi ha sobre la taula algunes propostes inicials sobre futurs usos de l’edifici de l’Ajuntament, com pot ser crear-hi un nou centre social, un centre d’art i cultura o enderrocar-lo i construir-hi una nova plaça. Uns exemples que volen servir per motivar els tossencs perquè facin noves propostes.

Procés de participació

El període de propostes ja està obert i durarà fins al dia 30 d’aquest mes. Per poder-hi participar caldrà estar empadronat a Tossa, tenir un mínim de 14 anys i registrar-se amb el DNI al web Participa.tossademar.cat, on quedaran publicades totes les propostes. Tanmateix, per demà està prevista una trobada a la Casa de Cultura, a 2/4 de 8 de la tarda per recollir presencialment propostes sobre el futur de l’edifici.

Quan hagi finalitzat el període de recollida de propostes, es durà a terme un procés en què aquestes s’agruparan i se seleccionaran i que durarà de l’1 al 14 de maig. Posteriorment, del 14 al 30 del mes que ve s’obrirà encara un altre procés: el de votar les propostes que finalment s’hagin escollit. Les votacions es podran fer per via electrònica o presencialment a la Biblioneca, l’Associació de Jubilats, l’Ajuntament, La Nau i el casal de joves. Els requisits per poder votar seran els mateixos que els que es demanen en el procés de propostes que ja s’està desenvolupant.

Lideratge transversal

Aquest procés de participació ciutadana està coliderat entre l’Ajuntament de Tossa i el Grup Impulsor de Participació Ciutadana, que està format per representants del consistori tossenc, en aquest cas alcaldessa i regidors; de l’àmbit socioeducatiu, principalment centres de formació i equipaments culturals, i diversos empresaris i professionals del sector privat.

El grup impulsor va ser constituït l’octubre de l’any passat amb l’objectiu principal de reorientar la trajectòria de Tossa en participació ciutadana proposant noves metodologies de participació. També té el suport de la societat civil; és a dir, d’entitats i associacions.

Al web Participa.tossademar.cat també es poden trobar tots els detalls d’aquest procés participatiu.

LES DATES

30.04.18
és el límit
per presentar propostes d’usos per a l’edifici de l’actual ajuntament, que pròximament es traslladarà.

LA XIFRA

14
anys
serà l’edat mínima per participar en el procés participatiu que s’ha endegat a Tossa de Mar.
14.05.18
començarà
el període de votació de les diferents propostes. Aquest període s’acabarà el 30 de maig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró