Societat

Salt tindrà 1.283 places d’aparcament de zona blava i verda

El PSC va presentar una moció perquè quedés en suspens l’habilitació d’aquestes places

La proposta no va prosperar

L’habilitació de les futures àrees d’aparcament a la via pública que seran de pagament va centrar bona part del debat del ple de Salt. El regidor de Mobilitat, Toni Vidal, va detallar que es preveu que hi hagi 625 places de zona blava a la vila, on actualment n’hi ha 416. I, alhora, se’n planegen 658 de zona verda: una modalitat que fins ara no existeix al municipi.

Tota aquesta qüestió va sorgir ahir arran d’una moció presentada pel PSC. L’encarregat de defensar-la va ser l’edil Joan Martín, que va reclamar que es deixés en suspens l’aplicació de les noves places i que en un termini de 15 dies es debatés la proposta en la Taula de Mobilitat. Els socialistes van recriminar a l’equip de govern (ERC i IpS-CUP) que s’hagués aprovat en la junta de govern local del 9 de març l’habilitació d’aquestes places i que, en canvi, el seu desplegament no s’acabés abordant, tal com hi havia el compromís de fer, en una Taula de Mobilitat (la darrera va ser el 26 de març).

Vidal (ERC) va respondre que aquest és un tema del qual el PSC sempre ha estat totalment informat. Va explicar que el govern havia mostrat el plànol definitiu el 19 de febrer en la junta de portaveus, on hi havia Martín. “Aquell dia es va especificar que el nombre total seria lleugerament inferior, ja que hi ha alguns carrers on s’havia proposat posar zona blava o verda i en els quals al final les places continuaran sent lliures de pagament. I, a més, diverses zones blaves passaran a ser verdes. Durant aquella reunió, ningú va mostrar oposició al plantejament”, va exposar Vidal.

El portaveu del PDeCAT, Josep Valentí, va agrair al regidor de Mobilitat “les reunions i la informació donada”, i que s’hagin recollit els suggeriments del seu grup. El regidor de Canviem Salt, Wilder Palacio, creu que la moció del PSC “va tard” i que els socialistes tenen corresponsabilitat, ja que van votar a favor de les noves tarifes. CiU, per la seva banda, va donar suport a la moció. El seu portaveu, Jaume Torramadé, va subratllar que estan a favor de qualsevol mesura que faci retardar l’habilitació de les noves places perquè “no hi ha cap estudi que justifiqui la necessitat de les zones verdes d’aparcament a Salt”. Amb tot, la moció no va prosperar. Va obtenir el vot favorable del PSC, CiU, PxC i Ciutadans. Hi van votar en contra ERC, la CUP i el PDeCAT, i Canviem Salt es va abstenir.

Afavorir la convivència

Canviem Salt va requerir, en una moció, que l’administració continuï treballant per mantenir un equilibri entre dos drets: el descans dels veïns i que tothom pugui practicar el culte religiós que professi. Palacio aposta perquè la gestió de la diversitat cultural es tracti com un tema prioritari, en positiu i tenint en compte les característiques de cada festivitat. La proposta es va aprovar amb els vots a favor de Canviem Salt, ERC, la CUP, el PDeCAT i el PSC.

LA FRASE

El govern va mostrar el plànol definitiu en la junta de portaveus del febrer i ningú hi va mostrar oposició
Toni Vidal
regidor de mobilitat de l’ajuntament de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia