Societat

Trencar el cercle viciós de la pobresa

L’Obra Social La Caixa, Càritas i els ajuntaments de Salt i Girona treballen amb les famílies més vulnerables d’aquestes dues poblacions

L’estratègia per a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador presentada per la Comissió Europea l’any 2010 fixa, entre d’altres, dos objectius clau per al 2020 relacionats amb infants i joves i les seves famílies en situació d’exclusió social: l’abandonament escolar hauria de ser inferior al 10%, i el 40% dels joves com a mínim haurien de tenir estudis superiors, i la població exposada al risc de pobresa s’hauria de reduir en 20 milions de persones a tot Europa.

Càritas Diocesana de Girona treballa per millorar les oportunitats i la inclusió de les famílies en situació de vulnerabilitat social. I ho fa a través d’un model d’acció social que té com un dels seus fonaments principals la persona al centre, en tant que posseïdora de drets i de la màxima dignitat possible.

Deixa enrere el model tradicional on la persona és vista com una entitat individual i compartimentada i se centra en la persona com a ésser social i interdependent. És per això que Càritas Diocesana de Girona aposta per una atenció integral i transversal i acompanya les famílies en el seu conjunt.

El programa Caixa Proinfància que Càritas Diocesana de Girona coordina a la ciutat de Girona i al poble veí de Salt des del 2015, segueix aquests principis esmentats i desenvolupa accions amb les famílies vulnerables amb la pretensió de capacitar-les amb l’objectiu de trencar la transmissió generacional de la pobresa, una lacra més que demostrada amb les dades de què es disposa, un cercle viciós que l’entitat vol ajudar a trencar.

I ho fa a través del treball en xarxa i comunitari entre l’Obra Social La Caixa, els ajuntaments i les entitats socials que actuen als dos territoris.

El 2017, a través del programa Caixa Proinfància, es van acompanyar 116 famílies vulnerables i els seus membres han pogut participar en diverses activitats, com ara el reforç educatiu, l’atenció psicològica, el centre obert, els tallers educatius familiars i les colònies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona