Societat

Trencar el cercle viciós de la pobresa

L’Obra Social La Caixa, Càritas i els ajuntaments de Salt i Girona treballen amb les famílies més vulnerables d’aquestes dues poblacions

L’estratègia per a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador presentada per la Comissió Europea l’any 2010 fixa, entre d’altres, dos objectius clau per al 2020 relacionats amb infants i joves i les seves famílies en situació d’exclusió social: l’abandonament escolar hauria de ser inferior al 10%, i el 40% dels joves com a mínim haurien de tenir estudis superiors, i la població exposada al risc de pobresa s’hauria de reduir en 20 milions de persones a tot Europa.

Càritas Diocesana de Girona treballa per millorar les oportunitats i la inclusió de les famílies en situació de vulnerabilitat social. I ho fa a través d’un model d’acció social que té com un dels seus fonaments principals la persona al centre, en tant que posseïdora de drets i de la màxima dignitat possible.

Deixa enrere el model tradicional on la persona és vista com una entitat individual i compartimentada i se centra en la persona com a ésser social i interdependent. És per això que Càritas Diocesana de Girona aposta per una atenció integral i transversal i acompanya les famílies en el seu conjunt.

El programa Caixa Proinfància que Càritas Diocesana de Girona coordina a la ciutat de Girona i al poble veí de Salt des del 2015, segueix aquests principis esmentats i desenvolupa accions amb les famílies vulnerables amb la pretensió de capacitar-les amb l’objectiu de trencar la transmissió generacional de la pobresa, una lacra més que demostrada amb les dades de què es disposa, un cercle viciós que l’entitat vol ajudar a trencar.

I ho fa a través del treball en xarxa i comunitari entre l’Obra Social La Caixa, els ajuntaments i les entitats socials que actuen als dos territoris.

El 2017, a través del programa Caixa Proinfància, es van acompanyar 116 famílies vulnerables i els seus membres han pogut participar en diverses activitats, com ara el reforç educatiu, l’atenció psicològica, el centre obert, els tallers educatius familiars i les colònies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia