Educació

Platja d’Aro avança tràmits per construir la nova escola Fanals quan hi hagi govern

Ultimen la cessió del terreny, Urbanisme treballa en el projecte i reserven 0,8 milions per cofinançar-la

La fórmula està pactada i ja va reeixir a la Vall d’Aro

Molts municipis esperen que hi hagi un altre cop govern executiu a la Generalitat per desencallar obres escapçades per l’aplicació del 155, com ara el projecte de la nova escola Fanals, a Platja d’Aro. El municipi va desencallar a la tardor l’adquisició dels terrenys, un procés que el regidor d’Educació, Miquel Àngel Chamorro, avança que resoldran aquest mateix mes, “amb la inscripció al registre de la titularitat municipal del solar un cop satisfet el pagament municipal”. La intenció és culminar aviat, potser en el ple del juny, la cessió de la parcel·la de les Suredes –al sector de la Urbanització Dalmau– a mans d’Ensenyament de la Generalitat, per poder iniciar les obres.

Chamorro recorda que havien pactat amb els responsables del Departament una fórmula per cofinançar els treballs, similar a la que va permetre accelerar les obres de l’escola Vall d’Aro i que fins fa uns mesos ha funcionat, amb l’estrena de la nova passarel·la que connecta les instal·lacions de primària amb el pati de l’annex institut Ridaura –la inversió és estratègica perquè els alumnes dels dos centres puguin participar en activitats conjuntes sense haver de sortir al carrer. L’edil lamenta que “és imprescindible que hi hagi govern, però mentrestant no estem de braços plegats”.

En aquest sentit, l’àrea d’Urbanisme també està treballant en els tràmits per definir el projecte constructiu del futur edifici, que haurà de posar fi a la provisionalitat que des de fa anys viu el centre en mòduls provisionals a tocar de l’escola Els Estanys. També tenen consignada una partida municipal de 800.000 euros per anar sufragant l’inici d’unes obres que s’enfilarien per sobre dels 2 milions d’euros.

LA XIFRA

800.000
euros
ha consignat el municipi per aportar als preparatius i inici dels treballs aquest exercici.

LA DATA

2019-20
si el projecte
es desencalla aviat, el nou centre podria ser realitat, en el millor dels casos, a finals de l’any vinent.

A Vall-llobrega, compromís també encallat

Una altra obra pendent al Baix Empordà és l’edifici definitiu per a l’escola de Vall-llobrega, que va empènyer les famílies a passar a l’acció per reivindicar-la amb pancartes i talls de la C-31 l’any passat. Ensenyament es va comprometre a posar en marxa els treballs, però la suspensió del govern també ha deixat la promesa en paper mullat. I l’alcalde, Rufino Guirado, ha demanat un calendari per escrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia